Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Június 03. 19:02, kedd | Helyi

Az első OrgonaPont Fesztivál Cegléden

Az első OrgonaPont Fesztivál Cegléden

Kovács Levente orgonaművész és Sípos Gábor Gergő csellóművész adtak hangversenyt június elsején az evangélikus templomban.

Kovács Levente orgonaművész és Sípos Gábor Gergő csellóművész adtak hangversenyt június elsején az evangélikus templomban. A művészek a Filharmónia Magyarország által első ízben megrendezett OrgonaPont Fesztivál keretein belül léptek fel Cegléden.



Az OrgonaPont Fesztivál középpontjában a hangszerek királynője, az orgona áll: ezen a napon megszólaltak rég nem hallott hangszerek, de természetesen a legismertebbek is. Országos szinten erre a különleges instrumentumra irányult a figyelem, mely során az orgonára komponált darabok kerültek fókuszba. – olvasható a szervezők honlapján.

Az országos rendezvényhez városunkban Kovács Levente orgonaművész és Sípos Gábor Gergő csellóművész csatlakoztak, akiket Péter Zoltán evangélikus lelkész köszöntött.


Sípos Gábor Gergő a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem szegedi kihelyezett képzésében szerzett gordonkaművészi diplomát 2004-ben, a Kecskeméti Szimfónikus Zenekar csellistája és a kecskeméti M. Bodon Pál zeneiskola tanára. Kovács Levente diplomáit a győri, a szegedi zeneművészeti főiskolákon, valamint Stuttgartban szerezte. Részt több világhírű zeneszerző mestekurzusán. Kovács Leventét, aki orgonára is komponál zeneműveket, az egyik legtehetségesebb orgonákra írt zeneszerzőként tartják számon és a Magyar Művészeti Akadémia Arany Oklevelét is elnyerte 1999-ben, éppen szerzői tevékenysége folytán.

fotó: Szokolai Attila

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 14:17, csütörtök | Helyi

Városalapítók Napja

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására