Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Szeptember 12. 11:21, hétfő | Helyi sport
Forrás: infoCegléd

Az első hazai győzelem

Az első hazai győzelem

Izgalmas, fordulatos mérkőzésen sikerült itthon tartani a három pontot.

Jól kezdtük a mérkőzést, de igazán komoly helyzetet az elején nem tudtunk kialakítani, mert az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. Ennek ellenére sikerült irányítani a játékot, amit Odrobéna kiállítása (35. p.) sem tudott megtörni, mert bár emberhátrányban játszottunk, a félidő végén is nekünk voltak helyzeteink.

A második félidő elején a REAC megpróbálta kihasználni emberelőnyét, csapatunk pedig az emberhátrány miatt visszább állt, de igazán komoly helyzetük nem volt a vendégeknek, inkább csak szabadrúgásokból próbálkoztak, de Miski biztos pont volt a ceglédi kapuban. A félidő derekán a REAC megszerezte a vezetést, Menyhártra nem léptek ki a védők, ő pedig köszönte szépen, és 16-ról kilőtte a hosszú sarkot (62.p.). Öt perccel később a már sárgalapos Böőr egy csúnya belépő után második sárgáját is megkapta, egyenlő lett a két csapat létszáma, de nem sokáig. Egy perc telt el, mikor a már szintén sárgás Jovánczai csúnyán rácsúszott egy ceglédi játékosra, és ős is mehetett az öltözőbe. Már a Cegléd volt létszámfölényben, sorban dolgozták is ki a helyzeteket Ványi Zsolt tanítványai, de a gól hiába érett, csak nem akart megszületni. Voltak nagy védések, volt kapufa, és a 80. percben volt egy kezezés.

Koncz magabiztosan értékesítette a büntetőt és egyenlített. Két perccel később már kettős emberelőnyben játszhattunk, mert a szintén már sárgás Kovács is begyűjtötte a második lapot. Még nagyobb fokozatra kapcsolt a Cegléd, sorba dolgoztuk ki a helyzeteket, végül Kurucsai a rendes játékidő utolsó pillanataiban fejjel vette be a REAC kapuját és szerezte meg a vezetést. A 3 perces ráadás is tartogatott még izgalmakat, mert egymást követték a ceglédi helyzetek, végül egy "csere" akcióból újra eredményes tudott lenni a csapat. A pillanatokkal korábban beállt Ladiszlai labdáját a szintén csereként pályára lépő Markó juttatta a kapuba, és ezzel véget is ért a meccs.

Restart-Ceglédi VSE–REAC 3–1 (0–0)

CVSE: Miski – Robson (Ladiszlai, 90.), Kurucsai, Buzás, Vincze Z. – Kenderes (Busa, 74.), Nagy L., Odrobéna, Farkas I. (Markó, 78.) – Balog M., Koncz

REAC: Szentpéteri – Kovács B., Kornis, Menyhért, Kiss K. – Menyhárt (Gulyás M., 71.), Sós, Böőr, Kiss T. (Cseri G., 57.) – Jovánczai, Szabó Zs. (Nyerges, 76.)

Gól: Menyhárt (0–1) a 62., Koncz (11-esből, 1–1) a 79., Kurucsai (2–1) a 89., Markó (3–1) a 92. percben

Piros lap: Odrobéna a 35., Böőr a 67., Jovánczai a 69., Kovács B. a 82. percben


Edzői nyilatkozatok:

Ványi Zsolt: "Bár nem ez volt életünk mérkőzése, taktikusan játszva, nagy küzdelemben arattunk megérdemelt győzelmet."

Mátyus János: "A kiállításokig jó teljesítményt nyújtottunk, amit hét mezőnyjátékossal már nem lehetett megtenni."

A hír és a képek forrása: www.cegledfoci.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem