Városlista
2021. április 15, csütörtök - Tas, Anasztázia

Hírek

2021. Február 25. 14:19, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Az Ebenica Coffee, mint Európa egyik legjobb pörkölője

Az Ebenica Coffee, mint Európa egyik legjobb pörkölője

Sokan kedveljük a kávét. Van, aki a koffeines kávéért van oda, míg mások a koffeinmentes változatra esküsznek. Az azonban nem mindenki tudja, hogy honnan is származik a kávé szó.

Egyes feltételezések szerint a Kaffa névből származik, amely egy etiópiai vidék, más elgondolások szerint az arab kahwa szóból eredeztethető a kávé szó. Talán ez lehet közelebb az igazsághoz, hiszen az arabok már a 16. században fogyasztottak ilyen fekete italt, amit pontosan így is neveztek el.

Ma már a világ számos táján termelnek kávét. A világ legnagyobb kávétermelői közé tartozik Kolumbia, Indonézia, Vietnám és természetesen Brazília áll az első helyen. India és Etiópia sem maradhat azonban ki a sorból, ha kávétermesztésről van szó.

Mitől jó a kávé?

A kávét kedvelők már a kávé illatából is felismerik, hogy az adott kávé milyen minőséget képvisel. Nem is kell ehhez ínyencnek lenni, hiszen a jó kávé és a rossz kávé között óriási a különbség. De mitől is lesz jó egy kávé? Mi garantálja a minőséget? A minőségi kávéról elmondhatjuk, hogy testes íz és gazdag aroma jellemzi. A minőségi, finom kávét általában árnyékban termesztik, és ami a legfontosabb, hogy kézzel válogatják az azonos méretű és színű kávészemeket, amelyek nem tartalmazhatnak rossz szemeket.

A különleges Ebenica Zero

Az Európában működő pörkölők közül kiemelkedik az Ebenica Coffee, akik kiváló minőségű kávét állítanak elő. Nem véletlen, hiszen a tíz legjobb európai pörkölők között vannak. Az Ebenica Coffee-nál is lényegi szempont, hogy olyan farmerektől szerezzék be az alapanyagot, akik kézzel gyűjtik be a kávészemeket. Így teljesen természetes, hogy a pörkölőbe, csakis kiváló minőségű kávé kerül. A kávé minőségét a profi pörkölés csak még magasabb szintre emeli.

A koffeinmentes kávé is a profiljuk közé tartozik. Az Ebenica Zero is egy ilyen koffeinmentes kávé. A koffeinmentes dió és csokoládé ízű kávét bátran fogyaszthatja mindenki, aki az állapota vagy betegsége miatt nem ihatja a koffeines változatot.

Az Ebenica Zero a legfinomabb kávészemekből készül, amelyek Latin-Amerikában és Afrikában érlelődnek. A kávé ízvilágában ott rejlik a csokoládé, a mogyoró és a gyümölcs hármasa.

A Great Taste Awards díjazottjai

A Great Taste Awards egy remek megmérettetés, hiszen a zsűri úgy hozza meg a döntését, hogy semmi nem érdekli őket, kizárólag a versenyre benevezett termék. Nem a cég háttere, élete, a termék látványa, hanem kizárólag annak íze és aromája alapján döntenek.

A Great Taste 2020-as versenyén az Ebenica Coffee négy kávékülönlegessége is elnyerte a zsűri a tetszését. A legjobb kávé kategóriában az Ebenica Instensivo is díjat vihetett haza. A zsűri, többek között így értékelte ezt a kávét: „Egy kis savassággal kiegyensúlyozott édesség, nagyon gazdag pörkölésprofil, lekerekített, hosszantartó utóíz. Nagyon jó pörkölésprofil és az ízek összesített kombinációja.”

A díjazottak között szerepelt még a limitált kiadás utolsó két kávéja – ezeket tervezik is az állandó kínálatba beilleszteni – a Guatemala Acatenango és az El Salvador La Joya. Ez utóbbival kapcsolatban a zsűri ezt nyilatkozta: ”Az íze lágy, gyümölcsös, vaníliás tónusokat és egészében véve lekerekített érzetet és jó hosszú utóízt hagy maga után.”

A Great Taste Awards negyedik díjazottja pedig a Duetto. A legjobb kávékülönlegességeket mi is megvásárolhatjuk az Ebenica Coffee webshopjában.

A fotó forrása:
StockLite / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 02. 14:00, péntek | PR

Lezárás alatt is nyelvvizsgázhatsz, megmutatjuk, hogyan!

A koronavírus miatti lezárások az élet sok területén okoznak nehézséget. Ha éppen most kellene nyelvvizsgáznod diplomához, álláskereséshez, külföldi felvételihez, akkor sincs veszve minden. Mutatjuk a megoldást!

2021. Április 02. 13:48, péntek | PR

Kazáncsere okosan

Számtalan teendő és talán még több lehetőség van előttünk, ha fűtéskorszerűsítésre szánjuk rá magunkat.

2021. Március 19. 15:40, péntek | PR

A Jánosik Kft. takarítja Magyar Nemzeti Múzeumot

A Jánosik és Társai Kft. nyerte meg a Magyar Nemzeti Múzeum takarítására kiírt közbeszerzési eljárást 2+1 évre.

2021. Március 05. 15:43, péntek | PR

Így azért egyszerűbb szállást találni a Ceglédi Fürdő közelében

A jó idő közeledtével egyre több időt tudunk a szabadban tölteni. Ilyenkor nem csak sétálni, kirándulni lehet elindulni, de érdemes elgondolkodni azon, hogy elutazunk valahova, és kiszakadunk a monoton hétköznapokból.