Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Március 16. 08:43, kedd | Bulvár
Forrás: mti

Az Avatar újra minden idők legtöbb bevételt produkáló filmje

Az Avatar újra minden idők legtöbb bevételt produkáló filmje

Miután Kínában újból műsorra tűzték a mozik, ismét az Avatar lett minden idők legtöbb bevételt produkáló filmje - írja a BBC hírportálja.

A 2009-ben bemutatott film tíz éven át birtokolta a címet, amíg meg nem jelent 2019-ben a Bosszúállók: Végjáték.

Miután az elmúlt hétvégén az Avatart ismét bemutatták a világ legnagyobb filmes piacának számító Kínában is, 2,8 milliárd dollár (862,5 milliárd forint) fölé emelkedett a film világszintű, teljes bevétele.

A koronavírus-járvány miatti korlátozások óta Kína a filmes piac legkiemelkedőbb szereplőjévé vált. Az ázsiai országban a mozik néhány hónapja ismét nyitva vannak.

James Cameron Oscar-díjas Avatarja csak pénteken 4 millió dolláros bevételt hozott, mellyel már megelőzte a Bosszúállók: Végjátékot - közölte a mindkét filmet tulajdonló Walt Disney.

A Disney 2019-ben vásárolta fel a 20th Century Fox filmstúdiót. A cégé lett a Titanic is, amely a harmadik legtöbb forgalmat produkáló mozifilm.

Cameron jelenleg az Avatar négyrészes folytatásán dolgozik. A következő film, amelynek bemutatását már többször elhalasztották, várhatóan 2022 decemberében lesz látható.

"Büszkék vagyunk, hogy elértük ezt a hatalmas mérföldkövet, de Jimet (James Cameron) és engem leginkább az dob fel, hogy a film ezekben a kiszámíthatatlan időkben visszatért a mozikba. Szeretnénk köszönetet mondani kínai rajongóinknak a támogatásért" - mondta az Avatar producere, Jon Landau.

Mielőtt ismét bemutatták Kínában, az Avatar az Egyesült Államokban 760 millió dollárt, nemzetközi szinten pedig mintegy 2 milliárd dolláros bevételt könyvelhetett el.

Címkék: avatar, film, kína, mozi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára