Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Február 08. 07:58, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az autóipari beruházások tovább javíthatják a magyar ipari termelést

Az autóipari beruházások tovább javíthatják a magyar ipari termelést

Az ipari termelés decemberi adatai lassulást mutatnak, a tavaly nyáron-ősszel tapasztalt megtorpanáshoz képest a jelenlegi adatok mindenképpen optimistább képet mutatnak, hiszen továbbra is növekedésről beszélhetünk.

Ezt mondta Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.

Az idei kilátásokat a termelésbe álló nagy autóipari beruházások tovább javíthatják, így javuló esélyt látnak arra, hogy a 2012-re várt recessziót elkerülhetjük. A legfrissebb hazai ipari termelés adatok mindenképpen megnyugtatóan hatnak, főként annak függvényében, hogy a két héttel ezelőtt publikált előretekintő eurózóna beszerzési menedzser indexek és a német feldolgozóipari beszerzési menedzser indexek is pozitív képet mutatnak. A kedvező adatok pedig jó hatással vannak a tőkepiacokra, így a hazai tőkepiac stabilitásához is nagyban hozzájárulnak. A növekedési helyzet törékenységét jelzi azonban, hogy a ma délben megjelent decemberi német ipari termelési adatok gyengék, az ipari termelés 2,9 százalékos csökkenését mutatják év/év alapon – tette hozzá a befektetési szakember.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: autóipar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.