Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Február 04. 07:48, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az arany és az ezüst legutoljára 1983-ban indította ennyire jól az évet

Az arany és az ezüst legutoljára 1983-ban indította ennyire jól az évet

A Heidelberger Vermögensverwaltung GmbH előrejelzései szerint a nemesfémek kínálata és kereslete közötti szakadék minden eddigi mértéknél nagyobb lesz a közel jövőben.

Néhány nyugdíj alap is elkezdett aranyba-ezüstbe fektetni, valamint az előrelátó kormányok is tovább növelik aranytartalékaikat. A világ erősen fejlődő országai soha nem látott mértékben keresik a nyersanyag kitermelő helyeket világszerte.

Miközben a világ szeme az euróövezeti válságra és az amerikai munkarőpiacra irányul, a bölcs befektetők nem aggódnak a gazdasági mutatók miatt. A nemesfémkereskedés zavartalanul folyik, az arany részvévények és a bányatársaságok részvényei töretlenül tartják emelkedő tendenciájukat.A Bloomber hírügynökség február 3-ai jelentése szerint, 24 nyersanyag (az olajtól a rézig) tőzsdei határidős ügyletei 9.3 százalékkal nőttek a múlt hónapban, amely 2006 január óta a legnagyobb havi növekedés jelenti, továbbá az arany és az eszüst 1983-ban indította legutoljára ennyire jól az évet.

A HDV túlnyomórészt nyersanyag- és energiarészvényekre specializálódott vállalat, amely több évtizedes tapasztalatának köszönhetően eredményes munkát folytat a nyersanyagszektor legelismertebb elemzőivel, szakértőivel. Sikerét főként a bányarészvény befektetések kapcsán folytatott tevékenységének köszönheti. A bányavállalatok precíz átvilágítását és a helyszíni kutatásokat követően, a korai stádiumban lévő kitermelő társaságok részvényeit ajánlják ügyfeleiknek, még mielőtt a szektor résztvevői és a média képviselői felfigyelnének rájuk.

Riczkó István, a SwissFinance Zrt. szakértője az alábbi példával szemléltette e befektetési forma nyereségességét: „Amennyiben egy befektető szeretné biztonságban tudni pénzét, úgy legfőképpen nemesfémek által diverzifikálja vagyonát, azonban ez a megoldás leginkább az infláció vagyonelkobzó hatásaitól véd, illetve értékmegőrzés szerepet tölt be. Akiknek fontos, hogy vagyonuk gyarapodjon, és szeretnék, ha pénzük tovább dolgozna nekik, sokkal inkább a bányarészvényekbe fektetik tartalékaik egy részét. Az „okos pénz” a nemesfémpiac egy kevésbé ismert anomáliáját használja ki annak érdekében, hogy óriási diszkonttal vegyen aranyat, míg a piac legtöbb szereplője az egyre növekvő és folyamatosan csúcsokat döngető árfolyamon is mohón habzsolja e nemesfémet. Általánosságban is elmondható, hogy jelenleg a bányarészvények nagyon alulértékeltek az arany árával szemben, ami kiváló lehetőséget teremt a befektetőknek.

Jelenleg a nyersanyag kitermelő vállalatok vétele-eladása egyre fokozódik. Annak érdekében, hogy a folyamatosan növekvő nyersanyag kereslet kielégíthető legyen, a bányatársaságoknak értékes lelőhelyeket kell találniuk. Azok a bányatársaságok, amelyek gazdag lelőhelyek tulajdonosai mind nagyobb keresletre számíthatnak. Pillanatnyilag Kína és India vásárol a legnagyobb mértékben aranyat, ám a különböző iparágak nemesfém felhasználása is növekszik, hasonlóan a befektetési arany keresletéhez.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során