Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. December 16. 15:01, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Az áldozat verte át végül a trükkös csalókat

Az áldozat verte át végül a trükkös csalókat

Kitalált balesetre hivatkozva akart kicsalni kétmillió forintot két csaló egy fővárosi férfitől, aki azonban gyanút fogott és értesítette a rendőröket.

Egy fővárosi férfi telefonhívást kapott csütörtök délután; a hívó azt állította magáról, hogy a férfi unokaöccse, és egy baleset miatt kétmillió forintra van szüksége a kárrendezéshez – közölte a rendőrség.

A férfi közölte, hogy nála csak egymillió forint van, de egy órán belül meg tudja szerezni az összeg másik felét is. Végül abban állapodtak meg, hogy az állítólagos „unokaöcs” egyik ismerőse megy el átvenni a pénzt a férfi házához.

A férfi gyanút fogott és a telefonhívást követően azonnal értesítette a rendőröket, akik kimentek a helyszínre. Egy borítékkal várta a telefonáló ismerősét, aki az ígért időpontban, öt órakor megérkezett; a pénznek azonban nem sokáig örülhetett, mivel a rendőrök az átadás közben tetten érték. Az elkövető megpróbált elmenekülni, de a nyomozók utolérték és elfogták.

A 21 éves elkövetőt előállították a XVI. kerületi rendőrkapitányságra, ahol csalás bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és – őrizetbe vétele mellett – javasolták letartóztatását. A férfi társát – aki a telefonhívást bonyolította – keresi a rendőrség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.