Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Január 29. 14:19, vasárnap | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Autótolvaj bandát lepleztek le

Autótolvaj bandát lepleztek le

Francia márkájú autók ellopására, eladására szakosodott bandát leplezett le a rendőrség, az eljárásnak köszönhetően előkerült több, korábban ellopott gépjármű is, amelyeket bontásra szántak.

Közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) honlapján vasárnap.

Az ügyben három férfit vettek őrizetbe, egyúttal kezdeményezték az előzetes letartóztatásukat. Még pénteken hajnalban egy értékes francia autót próbált ellopni két férfi, de a fővárosi nyomozók alig pár óra leforgása alatt két kerülettel távolabb elfogták őket egy töltőállomáson. A két férfi ellen lopás miatt indult eljárás, azonban a Gépjármű Bűnözés Elleni Osztály nyomozói adatgyűjtésbe kezdtek, és ennek, illetve a már jó ideje folytatott akciósorozat eredményeinek köszönhetően gyanússá vált egy harmadik férfi is. Kiderült: a férfi jóval áron alul vette át a lopott autókat, majd több halásztelki telephelyen alkatrészekre bontva értékesítette azokat.

A gépkocsik összértéke meghaladta a 14 millió forintot, és az azonosítást követően kiderült, hogy mind az elmúlt időszakban tűnt el a főváros több pontjáról. A három férfi lakóhelyén tartott házkutatások során több, a lopáshoz szükséges technikai eszközt találtak a nyomozók. Az egyik férfinál pedig kábítószergyanús anyagokat, míg a harmadik személynél a rendőrök lőszernek látszó tárgyakat is lefoglaltak, amelyeket szakértők vizsgálnak.

A két férfi ellen, akik több gépjármű ellopásával és értékesítésével is gyanúsíthatóak, jelentős értékre elkövetett lopás bűntett, míg a harmadik személlyel szemben üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett orgazdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, őrizetbe vételük mellett.

Címkék: autó, banda, tolvaj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:09, kedd | Kék hírek

Fókuszban a gyorshajtók

A gyorshajtás még mindig vezető baleseti ok. A ROADPOL akció ennek visszaszorítását célozza meg.

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.