Városlista
2020. szeptember 21, hétfő - Máté

Hírek

2020. Január 31. 07:09, péntek | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Átkutatták a szlovák újságíró-gyilkosság megrendelésével vádolt vállalkozó ingatlanjait

Átkutatták a szlovák újságíró-gyilkosság megrendelésével vádolt vállalkozó ingatlanjait

Több mint két tucat helyszínen tartott házkutatást csütörtökön a szlovák rendőrség gazdasági bűncselekményekkel foglalkozó különleges egysége - jelentette a TASR, szlovák közszolgálati hírügynökség.

Lapinformációk szerint a házkutatások egy része a két évvel ezelőtti újságíró-gyilkosság megrendelésével is vádolt Marian Kocner nagyvállalkozó ingatlanjaiban zajlott.

A szlovák rendőrség különleges egységének (NAKA) "Újságíró" nevű munkacsoportja Pozsonyban, Besztercebányán és Dóvalon tartott házkutatásokat 16 lakásban és 9 más ingatlanban. Tekintettel arra, hogy az ügyben, amellyel a munkacsoport foglalkozik, még folyamatban van a nyomozás, közelebbi információt nem lehet nyilvánosságra hozni - közölte a rendőrség.

A noviny.sk szlovák hírportál úgy tudja, hogy a házkutatások egy része Marián Kocner házában és cégeiben zajlott. A vizsgálati fogságban lévő Kocnert más, gazdasági bűnügyek mellett a Ján Kuciak oknyomozó újságíró és barátnője ellen 2018 februárjában elkövetett bérgyilkosság megrendelésével vádolják.

A Markíza szlovák kereskedelmi televízió közlése szerint csütörtökön Dobroslav Trnka volt legfőbb ügyész házában is házkutatást tartottak. Trnkát két héttel ezelőtt vették őrizetbe és hivatali jogkörrel való visszaélés miatt kezdeményeztek ellene eljárást. Ám az ügyészség a felhozott vádakat megalapozatlannak találta és már másnap szabadlábra helyezte őt.

A NAKA egy nappal korábban, szerdán ugyancsak több házkutatást tartott köztük négy bíró és egy másik vállalkozó, Norbert Bödör lakásában. Utóbbit a szlovák sajtó többször összefüggésbe hozta Marián Kocnerrel.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 21. 16:08, hétfő | Külföld

Eddigi lehosszabb zárvatartása után újra nyitva a Tadzs Mahal

Eddigi lehosszabb, hat hónapos zárvatartása után újra nyitva az indiai Tadzs Mahal - számolt be róla a BBC hírportálja.

2020. Szeptember 21. 11:03, hétfő | Külföld

Letartóztattak egy nőt, aki a gyanú szerint a ricint küldte a Fehér Házba

Az amerikai-kanadai határnál vasárnap este letartóztattak egy nőt, aki a gyanú szerint levélben küldött ricint a Fehér Házba - jelentette vasárnap éjjel több amerikai médium is.

2020. Szeptember 21. 09:00, hétfő | Külföld

A világban már 30,9 millió az igazolt fertőzöttek száma

Már 30 929 163 ember fertőződött meg világszerte a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 959 528, a gyógyultaké pedig 21 159 457 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem hétfői összesítése szerint.

2020. Szeptember 21. 05:00, hétfő | Külföld

Újabb, kisebb földrengés rázta meg Horvátországot

Újabb, 4,2-es erősségű földrengés rázta meg Horvátországot vasárnap kora délután - közölte a helyi sajtó.