Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2015. December 13. 14:16, vasárnap | Helyi
Forrás: Ceglédinfo

👮 Átadták a megújult ceglédi rendőrkapitányságot

👮 Átadták a megújult ceglédi rendőrkapitányságot

A homlokzat és tető szigetelése mellett kicserélték a nyílászárókat és új bútorokat is kaptak a helyiségek.

Átadták a megújult rendőrkapitányságot december 10-én. A ceglédi az ötödik a megyében, amelyet renováltak az idén.


A több mint 177 milliós költség nagyhányadát az unió állta, de a központi költségvetésből is áldoztak az épületre, valamint a ceglédi és tápiószőlősi önkormányzat is hozzájárult a kapitányság szépüléséhez. Szinte rá sem lehet ismerni a ceglédi rendőrkapitányságra. Év elején még teljesen más képet mutatott a Rákóczi úti épület. A külső burkolólapok leestek, és az ajtók-ablakok sem zártak már jól. Az állománynak igazi karácsonyi meglepetés hogy megszépült épületben dolgozhatnak mostantól. „Ez az épület nem csak homlokzatában és nyílászáróiban, energiabiztonságában újult meg, hanem mint látni fogják és már látták is az ügyféltérben is. Mi bízunk abban, hogy ez a megújított épület tovább fogja növelni az állampolgároknak irántunk tanúsított bizalmát.” – mondta az átadáson Fekete Csaba, a PMRFK főkapitány-helyettese.


A felmérések alapján az emberek biztonságérzete, a rendőrséggel szembeni bizalom jelentősen javult az elmúlt két évben-tette hozzá az ünnepélyes átadáson a megyei főkapitány helyettes. Cegléd polgármestere köszöntőjében arról szólt: az önkormányzat minden segítséget megad, hogy a rendőrök a leghatékonyabban tudják végezni hivatásukat. „Nekünk a rendőrséggel kapcsolatban többek között az a feladatunk, hogy a munkakörülményeket a lehető legjobbá tegyük. Ezt a lehetőségeinkhez mérten igyekszünk is megtenni. Emellett a meglevő forrásainkat felhasználjuk arra, hogy támogassuk a rendvédelmi szervek munkáját. Bízom benne, hogy ebben a felújított épületben jobb érzéssel veszik majd fel a szolgálatot, és jobb lesz ide visszatérni a fárasztó nap után.” – fogalmazott Takáts László.



A ceglédi az ötödik kapitányság, amely megújult az idén. A 161 milliós uniós forráshoz az országos és a megyei kapitányság 16 milliót tett hozzá, a ceglédi és a tápiószőlősi önkormányzat pedig 400 ezerrel járult hozzá a szépüléshez. Az épület megújulása mellett nagyon fontos az életpálya modell is a rendőrök számára-erről már az országgyűlési képviselő, Földi László beszélt. „Őszintén remélem és bízom abban, hogy ezekkel az intézkedésekkel a magyar kormány, a magyar parlament megtette azokat a lépéseket, amelyek a rendőri munkát még elismertebbé, még vonzóbbá teheti a mai korban.” – erről már Földi László, térségünk országgyűlési képviselője beszélt.



A megújult tető és homlokzat mellett a nyílászárókat cserélték ki, de az ügyféltér is megújult és korszerű bútorokkal szerelték fel az irodákat. Az épületen 1994 óta nem történt jelentős felújítás. A rendőrség akkor költözött ide a Kossuth téri épületből, amely egyáltalán nem volt alkalmas kapitányságnak - mondta Ricza Ferenc, Cegléd akkori rendőri vezetője. Az ünnepséget a Gimnázium leánykarának műsora tette még szebbé.

Forrás: ctv.hu
Fotó: Kisfaludi István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció