Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Június 12. 07:00, kedd | Helyi önkormányzati

Átadták a Felszegi úti kerékpárutat

Átadták a Felszegi úti kerékpárutat

Cegléd megújul: A kerékpáros közlekedésben is - Cegléd Város Önkormányzata új kerékpárutat épített a Felszegi úton.

Erről tartott ma délután sajtótájékoztatót Takáts László polgármester, Kónya Ágnes és Takátsné Györe Anett, az érintett körzetek képviselői, valamint Hegedűs Ágota alpolgármester.

A nettó 20 millió forint értékű beruházással elkészült kétirányú kerékpárút közel 427 méter hosszúságban és 2,25 méter szélességben készült el. A kerékpárút megépítése része a város hosszútávú kerékpáros hálózati fejlesztési tervének, amelynek során az egyes különálló kerékpárutakat fokozatosan összekötve egybefüggő hálózat alakul ki. A Felszegi úti kerékárút teremti meg a kiemelt fontosságú Pesti úti és Széchenyi úti kerék-párút közötti biztonságos kétirányú közlekedést egy nagy személy- és tehergépjármű forgalommal érintett szakaszon. A Felszegi úti beruházás kapcsolódik a Külső-Kátai úti korábbi felújításához.

Az építkezéssel párhuzamosan egyúttal a Felszegi úti csapadékvíz-elvezető rendszeren is felújítási munkálatok zajlottak, megoldást nyújtva egy régi, vízelvezetést lassító problémára is. A Felszegi úti ingatlanok kapuinak megközelítése a kerékpárút elkészülte után is biztosított, sőt a kerékpárút helyén és mellett a kapubeállók új aszfaltozást is kaptak. A közterületen a parkolás a továbbiakban csak úgy lehetséges, ha az nem foglal el helyet a kerékpárútból. A beruházás során megtörtént az aknafedlapok szintre helyezése és a szükséges víznyelő rácsok beépítése is.

Cegléd Város Önkormányzata bízik benne, hogy az új fejlesztés a lakosok megelégedésére szolgál.

Fotó: Szokolai Attila

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 01. 10:51, csütörtök | Helyi önkormányzati

Beszámoló döntésekről

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.