Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Június 07. 07:22, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Árvíz - Vízügyi főigazgató: két kritikus pont rövidesen vizsgázik

Árvíz - Vízügyi főigazgató: két kritikus pont rövidesen vizsgázik

Elérte az országot az ár, a leginkább veszélyeztetett kilenc szakaszból kettő rövidesen vizsgázik - mondta Molnár Béla, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) főigazgatója pénteken az M1 Ma reggel című műsorában.

Az első ilyen helyszín a Mosoni-Duna bal partjánál van, ahol egy régi töltés javítási munkálatait az érkező árhullám miatt már nem tudták befejezni. Mint mondta: előző este ott történt az úgynevezett suvadás, megcsúszott az odahordott föld. Azóta tömörítették megtámasztották a gátat.
A másik a komáromi védvonal, ahol a vízügyi szolgálat szakemberei és a honvédség erői éjjel-nappal dolgoznak, hogy a megfelelő kiépítési magasságot el tudják érni.
A vízügyi főigazgató arra is kitért, hogy Nagybajcsnál 900 centiméter körüli szinten fog tetőzni a Duna, és onnantól a korábban jelzetthez képest 10 centiméterrel magasabban fog érkezni az árhullám. Budapestnél a tetőzés szintjét 885 plusz, mínusz 20 centiméterben határozták meg. A védművek a legnagyobb várható magassághoz vannak kiépítve - jelentette ki.
Nagybajcsnál szombat reggel, Budapestnél hétfő reggel környékén várják a tetőzést - mondta Molnár Béla.

Címkék: árvíz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.