Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Január 13. 08:04, kedd | Belföld
Forrás: MTI - fotó: vizugy.hu

Árhullám vonul le a Dunán, a Rábán és a Lajtán

Árhullám vonul le a Dunán, a Rábán és a Lajtán

Árhullám vonul le a Dunán, a Rábán és a Lajtán, miután az elmúlt 24 órában 10-20 milliméternyi csapadék esett a Duna, 7-8 milliméternyi a Lajta vízgyűjtőjén - tájékoztatta az Észak-dunántúli Vízügy vezetője hétfőn az MTI-t.

Németh József igazgató elmondta, hogy a Duna Nagybajcsnál vasárnap reggel óta folyamatosan árad. A tetőzésre hétfő délután, illetve este számítanak, a másodfokú készültség szintjét, vagyis 540 centimétert megközelítő vagy rövid időre kismértékben meghaladó vízszinttel. Komáromnál és Esztergomnál az elsőfokú készültség szintjét meghaladó tetőzés várható.

A Rába tetőzését 430-450 centiméteren várják kedd reggel, illetve délelőtt, a víz Győrben elérheti a rakpart szintjét.

A Mosoni-Dunán Bácsánál az elsőfokú készültségi szintet megközelítő tetőzés várható kedd reggel.

A Lajta vízszintje vasárnap este Mosonmagyaróvárnál 160 centiméter volt, elérte az első fokú árvízvédelmi készültség szintjét. A folyó hétfő reggel 176 centiméteren állt. Az árhullám tetőzésekor rövid időre elérheti a másodfokú készültség szintjét, amely 200 centiméter.

Németh József hozzátette: vasárnap reggel 6 óra óta a Rábca menti belvízvédelmi szakaszon másodfokú készültség van érvényben, a homok-sarródi, a győrsövényházi, a börcsi, a tárnokréti és a lesvári szivattyútelepek éjjel-nappal működnek. A belvízzel elöntött terület nagysága összesen 7645 hektár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.