Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Március 21. 11:59, hétfő | Helyi sport
Forrás: InfóCegléd

Andrási lépéselőnyben a kadet válogatottságért

Andrási lépéselőnyben a kadet válogatottságért

Magyarországon még soha sem látott erősségű és létszámú mezőny gyűlt össze március 13-án Esztergomban az immár 11. alkalommal megrendezésre kerülő Kék Duna Kupa kötöttfogású kadet nemzetközi versenyen.

Tizenkét országból, zömében nemzeti válogatottakat felvonultató csapatok érkeztek.

A 197 induló rendkívül színvonalas csatákat vívott egymással, köztük a RESTART CVSE TS Integrál Birkózószakosztály két kiválósága, a 42 kg-ban induló Andrási József és az 54 kg-os Tóth Martin. Mindkét ceglédi fiú kiválóan kezdett, Andrási először magyar, majd ukrán ellenfelét győzte le magabiztosan. Az elődöntőben következett a későbbi győztes litván fiú akivel már nem bírt és két menetben vereséget szenvedett tőle. A bronzmérkőzésen a másik ukrán szintén megálljt parancsot a magyarnak, így Andrási súlycsoportjában legjobb magyarként az V. helyen végzett. Tóth Martin először finn ellenfelét két menetben technikai tussal verte, majd szintén két menetben magabiztosan nyert  egy ukrán fiú ellen. A negyeddöntőben jött a hideg-zuhany, egy horvát versenyző személyében. Martin az első menetet simán hozta majd a másodikban három másodperccel a vége előtt nyerő állásnál, a horvát fiú váratlan fejlecsavarása révén a hátára került, így már nem volt lehetősége a harmadik menetre. Az elődöntőben a horvát kikapott a szigetvári Aranytól, így Martin nem került vigaszágra VII. lett. 

A diák korcsoportba tartozó Lakatos Tamás (13 éves), ismét dobogóra állhatott a hétvégén Soltvadkerten megrendezett országos serdülő (13-15 évesek) szabadfogású rangsorversenyen. Az 50 kg-os súlycsoportban induló Lakatos két riválisát is legyőzve jutott a döntőbe, ott viszont két menetben vereséget szenvedett, a nála két évvel idősebb nagykanizsai ellenfelétől. Ezüstérme így is szép teljesítmény. Ezzel jelenleg az országos rangsorban a második helyen áll.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem