Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. December 06. 11:32, péntek | PR

Amikor az otthonod betegít meg: ezekre vigyázz bútorvásárlásnál

Amikor az otthonod betegít meg: ezekre vigyázz bútorvásárlásnál

A bútorok vétele a lakás berendezésének kellemesebb része, melybe a legtöbben örömmel vetik bele magukat.

Amikor egy felújítással, költözéssel, építkezéssel kész vagyunk, és birtokba vesszünk az új otthonunkat, akkor az új bútorok megvásárlása, a lakás berendezése, függöny- és szőnyegválasztás, és az egyéb utolsó simítások már a kellemesebb elfoglaltságok közé tartoznak.

Bár ez már igazán könnyű feladatnak tűnik, ahol azt gondolnánk, hogy nem lehet mellélőni, ám vannak szarvashibák, melyeket itt is elkövethetünk. Azért, hogy ne bánjuk meg utólag egyik bútordarab beszerzését sem, érdemes a vásárlás előtt pár szempontot átgondolnunk, mert ha nem figyelünk, akár az egészségünk is bánhatja.

Ágyak, kanapék, matracok – amin nem szabad spórolni

Amikor kanapét, ágyat és hozzá tartozó matracokat választunk, akkor az esztétikumon, praktikumon, kialakításon, kivitelen kívül nagyon fontos, hogy a minőséget és az egészségünkre gyakorolt hatást is szem előtt tartsuk.



Ágyak és matracaik – egészségünk zálogai

Nem lehet eleget hangsúlyozni a megfelelő minőségű, kényelmes és ergonomikus matracok fontosságát. Megközelítőleg életünk harmadát töltjük ágyban, alvással. Ebben az időszakban pihenjük ki a nap, a hét fáradalmait, így rendkívül fontos, hogy olyan matracot válasszunk, amely nekünk, személyre szabottan ideális. A megfelelő alátámasztás a gerincnek segít megakadályozni a különböző mozgásszervi panaszok, mint a hátfájás vagy a vállfájás kialakulását.

A matracok elérhetőek rengeteg különböző töltettel, anyaggal, és természetesen keménységgel. Belsejüket tekintve a klasszikus rugós matracoktól kezdve a habszivacsokon át a memory matracokig a kínálat hatalmas. Ez utóbbiak például felveszik a test formáját, ezzel is átlagon felüli kényelmet és komfortosságot garantálnak.

Keménységüket tekintve választhatunk a kemény és félkemény matracok közül. A lágy matracok már egyre kevésbé érhetőek el, mivel támasztást nem biztosítanak a testnek, így lassan, de biztosan károsítják azt.

A kanapé – több, mint a nappali dísze

Még ha az ágyvásárlásnál eszünkbe is jut egészségünk, a kanapé kiválasztásánál már ritkán szempont, hogy az esztétikumnál és egy alapvető kényelemnél többet nyújtson – ez sajnos gyakori hiba, aminek később láthatjuk kárát. A kanapénál, ugyanúgy, mint ágyuknál, tartsuk szem előtt, hogy egészségünk láthatja kárát, ha nem megfelelő minőséget választunk. Ha bizonytalanok vagyunk, kérjük bátran szakértő segítségét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:30, péntek | PR

Az iroda szerepe és a hibrid munkavégzés növekvő népszerűsége

A munka világának és a munkavégzés formáinak átalakulásával az ehhez kötődő többi körülmény is változni látszik.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.