Városlista
2020. március 29, vasárnap - Auguszta, Bertold

Hírek

2019. December 06. 11:32, péntek | PR

Amikor az otthonod betegít meg: ezekre vigyázz bútorvásárlásnál

Amikor az otthonod betegít meg: ezekre vigyázz bútorvásárlásnál

A bútorok vétele a lakás berendezésének kellemesebb része, melybe a legtöbben örömmel vetik bele magukat.

Amikor egy felújítással, költözéssel, építkezéssel kész vagyunk, és birtokba vesszünk az új otthonunkat, akkor az új bútorok megvásárlása, a lakás berendezése, függöny- és szőnyegválasztás, és az egyéb utolsó simítások már a kellemesebb elfoglaltságok közé tartoznak.

Bár ez már igazán könnyű feladatnak tűnik, ahol azt gondolnánk, hogy nem lehet mellélőni, ám vannak szarvashibák, melyeket itt is elkövethetünk. Azért, hogy ne bánjuk meg utólag egyik bútordarab beszerzését sem, érdemes a vásárlás előtt pár szempontot átgondolnunk, mert ha nem figyelünk, akár az egészségünk is bánhatja.

Ágyak, kanapék, matracok – amin nem szabad spórolni

Amikor kanapét, ágyat és hozzá tartozó matracokat választunk, akkor az esztétikumon, praktikumon, kialakításon, kivitelen kívül nagyon fontos, hogy a minőséget és az egészségünkre gyakorolt hatást is szem előtt tartsuk.Ágyak és matracaik – egészségünk zálogai

Nem lehet eleget hangsúlyozni a megfelelő minőségű, kényelmes és ergonomikus matracok fontosságát. Megközelítőleg életünk harmadát töltjük ágyban, alvással. Ebben az időszakban pihenjük ki a nap, a hét fáradalmait, így rendkívül fontos, hogy olyan matracot válasszunk, amely nekünk, személyre szabottan ideális. A megfelelő alátámasztás a gerincnek segít megakadályozni a különböző mozgásszervi panaszok, mint a hátfájás vagy a vállfájás kialakulását.

A matracok elérhetőek rengeteg különböző töltettel, anyaggal, és természetesen keménységgel. Belsejüket tekintve a klasszikus rugós matracoktól kezdve a habszivacsokon át a memory matracokig a kínálat hatalmas. Ez utóbbiak például felveszik a test formáját, ezzel is átlagon felüli kényelmet és komfortosságot garantálnak.

Keménységüket tekintve választhatunk a kemény és félkemény matracok közül. A lágy matracok már egyre kevésbé érhetőek el, mivel támasztást nem biztosítanak a testnek, így lassan, de biztosan károsítják azt.

A kanapé – több, mint a nappali dísze

Még ha az ágyvásárlásnál eszünkbe is jut egészségünk, a kanapé kiválasztásánál már ritkán szempont, hogy az esztétikumnál és egy alapvető kényelemnél többet nyújtson – ez sajnos gyakori hiba, aminek később láthatjuk kárát. A kanapénál, ugyanúgy, mint ágyuknál, tartsuk szem előtt, hogy egészségünk láthatja kárát, ha nem megfelelő minőséget választunk. Ha bizonytalanok vagyunk, kérjük bátran szakértő segítségét.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 02. 10:43, hétfő | PR

900 millió dolláros üzletet bíztak a magyar menedzserre

Szakonyi Andrást nevezték ki az információ- és dokumentumkezelésben világelső Iron Mountain európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) üzletágának a vezetőjévé.

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

2020. Február 05. 18:13, szerda | PR

Hogy vágjon bele a téli sportokba? 3 tipp a kezdetekhez

A téli outdoor sportokkal való ismerkedést a legtöbben gyerekkorukban kezdik, és ezek a hobbik sok családban generációról generációra öröklődnek.

2020. Február 05. 18:10, szerda | PR

Milliókat hozhat a hitelkiváltás

Történelmi mélyponton vannak a hitelkamatok, és ha bizonyos típusú régebbi kölcsönt fizetünk éppen vissza, nagyon megéri átváltani egy újabb hitelre.