Városlista
2020. október 20, kedd - Vendel

Hírek

2019. December 06. 11:32, péntek | PR

Amikor az otthonod betegít meg: ezekre vigyázz bútorvásárlásnál

Amikor az otthonod betegít meg: ezekre vigyázz bútorvásárlásnál

A bútorok vétele a lakás berendezésének kellemesebb része, melybe a legtöbben örömmel vetik bele magukat.

Amikor egy felújítással, költözéssel, építkezéssel kész vagyunk, és birtokba vesszünk az új otthonunkat, akkor az új bútorok megvásárlása, a lakás berendezése, függöny- és szőnyegválasztás, és az egyéb utolsó simítások már a kellemesebb elfoglaltságok közé tartoznak.

Bár ez már igazán könnyű feladatnak tűnik, ahol azt gondolnánk, hogy nem lehet mellélőni, ám vannak szarvashibák, melyeket itt is elkövethetünk. Azért, hogy ne bánjuk meg utólag egyik bútordarab beszerzését sem, érdemes a vásárlás előtt pár szempontot átgondolnunk, mert ha nem figyelünk, akár az egészségünk is bánhatja.

Ágyak, kanapék, matracok – amin nem szabad spórolni

Amikor kanapét, ágyat és hozzá tartozó matracokat választunk, akkor az esztétikumon, praktikumon, kialakításon, kivitelen kívül nagyon fontos, hogy a minőséget és az egészségünkre gyakorolt hatást is szem előtt tartsuk.Ágyak és matracaik – egészségünk zálogai

Nem lehet eleget hangsúlyozni a megfelelő minőségű, kényelmes és ergonomikus matracok fontosságát. Megközelítőleg életünk harmadát töltjük ágyban, alvással. Ebben az időszakban pihenjük ki a nap, a hét fáradalmait, így rendkívül fontos, hogy olyan matracot válasszunk, amely nekünk, személyre szabottan ideális. A megfelelő alátámasztás a gerincnek segít megakadályozni a különböző mozgásszervi panaszok, mint a hátfájás vagy a vállfájás kialakulását.

A matracok elérhetőek rengeteg különböző töltettel, anyaggal, és természetesen keménységgel. Belsejüket tekintve a klasszikus rugós matracoktól kezdve a habszivacsokon át a memory matracokig a kínálat hatalmas. Ez utóbbiak például felveszik a test formáját, ezzel is átlagon felüli kényelmet és komfortosságot garantálnak.

Keménységüket tekintve választhatunk a kemény és félkemény matracok közül. A lágy matracok már egyre kevésbé érhetőek el, mivel támasztást nem biztosítanak a testnek, így lassan, de biztosan károsítják azt.

A kanapé – több, mint a nappali dísze

Még ha az ágyvásárlásnál eszünkbe is jut egészségünk, a kanapé kiválasztásánál már ritkán szempont, hogy az esztétikumnál és egy alapvető kényelemnél többet nyújtson – ez sajnos gyakori hiba, aminek később láthatjuk kárát. A kanapénál, ugyanúgy, mint ágyuknál, tartsuk szem előtt, hogy egészségünk láthatja kárát, ha nem megfelelő minőséget választunk. Ha bizonytalanok vagyunk, kérjük bátran szakértő segítségét.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 21. 15:47, hétfő | PR

Elindult az épületenergetika digitalizációját fejlesztő IPOSZ-IVSZ projekt! Okosotthont mindenkinek!

2020. áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2019-00094-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) gondozásában.

2020. Szeptember 21. 11:24, hétfő | PR

Híre már megelőzte: Raktárkoncert, összefogás a hazai könnyűzenéért

A hazai könnyűzenei ipar támogatására indított Raktárkoncert-sorozat felvételei augusztus közepe óta zajlanak. A projektet koordináló Lounge Groupnál hatalmas apparátus dolgozik a produkció sikerességén.

2020. Szeptember 15. 11:30, kedd | PR

Ingyenes képzések várhatóak festéssel foglalkozó vállalkozások részére

2020 áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2018-00027-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és a Szobafestő, Mázoló, Tapétázó Országos Ipartestület (SZMTOI) gondozásában.

2020. Szeptember 10. 12:56, csütörtök | PR

Az Interreg program keretében emlékparkot újít fel a Jánosik és Társai Kft

Nyílt közbeszerzési eljárás keretében a Jánosik és Társai Kft. nyerte el a sátoraljaújhelyi széphalmi Kazinczy Emlékpark felújítását. A parkot utoljára közel ötven évvel ezelőtt újították fel.