Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Február 10. 07:52, szerda | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Amerikai előválasztás - Hillary Clinton további kemény küzdelmet ígér

Amerikai előválasztás - Hillary Clinton további kemény küzdelmet ígér

Hillary Clinton harcias beszédben bíztatta híveit, s a maga részéről további kemény küzdelmet ígért kedden, nem sokkal azután,

hogy New Hampshire államban vereséget szenvedett demokrata vetélytársával szemben az idei amerikai elnökválasztási folyamat első előválasztásán.

Beszédében Clinton azt hangoztatta, hogy Bernie Sanders vermonti demokrata szenátor és az ő céljai egybeesnek, ő is a Wall Street befolyása ellen küzd.

A vereség ellenére éljenző híveinek tömege fogadta Clintont, amikor beszédet mondott New Hampshire-ben.

"Nem találnak nálamnál keményebben küzdő politikust, ugyanazt akarjuk, Bernie Sanders is, én is, hogy például a gyanús pénzek kikerüljenek a politikából és a kampányból, s hogy a Wall Streetnek ne legyen befolyása a politikára" - bíztatta híveit a volt amerikai külügyminiszter egy órával azután, hogy az első részeredmények nyomán elismerte vereségét.

Miután gratulált vetélytársának, elismételte eddigi kampányának fő elemeit: az úgynevezett tiszta energiáért folytatandó küzdelmet, a nők egyenrangúságának és egyenlő javadalmazásának szükségességét, valamint az azonos neműekhez vonzódók jogainak fontosságát.

"Én mindig az emberi jogokért, az egyenlő jogokért és lehetőségekért küzdöttem, ezért vagyok itt" - fogalmazott beszédében Clinton. További küzdelmet ígért, mondván: tudja, hogy még sok a tennivalója, elsősorban a fiatal választók körében. "Még mindig szeretem New Hampshire-t" - mondta Clinton.

Közben, az eredmények feldolgozásának előre haladtával, Clinton hátránya nem hogy csökkenne, hanem növekszik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.