Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Június 10. 17:35, hétfő | Helyi
Forrás: infoCegléd

Alakul a helyszín

Alakul a helyszín

Készül a Ceglédi Vágta helyszíne

Gőzerővel folynak a június 23-án megrendezésre kerülő I. Ceglédi Vágta előkészületei. A helyszínen a rendezvény szervezőjével, László Dittával beszélgettünk.

A Budapesten szeptemberben megrendezendő Nemzeti Vágta egyik előfutama idén először Cegléden kap helyet. A Vágta nem csak egy lóverseny, a lovas hagyományok, illetve a magyar városok és falvak ünnepe. A Ceglédi Vágta is ezt szeretné követni. A verseny helyszínéül szolgáló 390 méteres körpálya már kialakításra került, megépítéséhez összesen 300 köbméter homokot és 50 köbméter fűrészport használnak fel. A helyszínen külön erre az alkalomra építenek még több pályaszéli lelátót, egy 300 fős lelátót, egy galopp-pályát, egy bemelegítésre szolgáló részt, és egy versenyigazgatósági irodát. A pálya kiépítését, az akadályok elhelyezését jövő hét szerdán kezdik majd el.

A tervek szerint a pálya a Vágta után egyéb versenyek helyszínéül is szolgálhat majd – mondta László Ditta.

Az előfutam maximum 15 fős keretből eddig 12 lovas nevezett, tehát már nem sok szabad hely maradt. A versenyszámok: Ride and Drive, Show korlát, Ifi, Felnőtt és a Cegléd Város Nagydíj. A Cegléd Város által felajánlott fődíj 200 ezer forint, a II. III. helyezettek tárgyjutalomban részesülnek, a további kategóriák győztesei 100-100 ezer forintot nyernek. A verseny kommentátora Lővei Sándor lesz.

A fesztivál új helyszíne igencsak megosztotta a város lakosságát. A szervezők egyaránt kaptak hideget-meleget. A rendezvény facebook oldalán, László Ditta a következőképpen reagál a sokszor elég élcesen megfogalmazott kritikákra, kifogásokra: „Tehát, nem is tudom hol kezdjem a válaszadást. Bár oly sok helyen lenyilatkoztuk már, de akkor kérek mindenkit, hogy vegye figyelembe az alábbiakat. A Vágta Igazgatóság pont azért szerette volna a laskafesztivált megnyerni a vágta helyszíneként, mert több ezres a látogatottsága. Kocséron ellaposodott már a rendezvény, kevesen látogattak ki. A Nemzeti Lovasprogram része, hogy a laikusok széles körét megnyerjék a lovassportnak. Ezért Cegléden összehoztuk a kellemest a hasznossal, hogy meglássuk érdekli-e az embereket a ló, a lovaglás, a lovas sportok, bemutatók. Mi úgy véljük igen, hiszen Cegléden és környékén az elmúlt időszakban több lovasiskola is nyílt. Az iskolákban a mindennapos testnevelés lovaglással is kiváltható. A gyerek megszereti a sportot, fegyelmet, kitartást tanul és megszereti az állatot. Ezen célok érdekében van a két rendezvény összevonva. Emellett hangsúlyozni szeretném, a Gubody parkban a két rendezvény nem fér el. Emellett bárkinek meg tudom mutatni az elmúlt 8 év feljelentéseit az irodámban a belvárosi rendezvények miatt. És igen, máshol sem a városközpontban vannak a több napos rendezvények, ahol igen, ott is hatalmas viták által. Kedves Ceglédiek, adjatok esélyt a rendezvények, ki lehet jutni, mint ahogy Majáliskor is. Igen, nem öt perc, lehet hogy meg is kell tervezni a napot. De talán ez összehozza újra a baráti társaságokat. Közösen kijönnek egy sofőrrel, akár. Aki elfárad ott a fürdő, a kedvezményes belépőivel. Persze mindig lesznek, akik a kákán is csomót keresnek, elfogadom. Csak esélyt kérünk, mert úgy véljük egyetlen ceglédi rendezvényben sem kellett még csalódniuk. A Gubody Parkban is mi csináltuk és a kommentekből úgy tűnik nem is akárhogyan, akkor kérem ide is látogassanak ki.

Buszjáratok fognak indulni, valószínűleg minden órában, a holt időkben pedig 2 óránként. Emellett nem gondoljuk, hogy "istenhátamögötti", hiszen ez a város szabadikőzpontja, ahol a gyógyfürdő és rengeteg zöld felület található. A Ceglédi Vágta nagy területet igényel a szervezőktől, de megéri, mert sok remek jó program lesz és egy újabb színfolttal gazdagodik a város. Emellett csak egy személyes megjegyzés. Az Újszilvási Pálinkafesztivál látogatóinak közel 40%-a ceglédi volt. Oda is ki lehetett valahogy jutni, pedig sokkal messzebb van, mint a gyógyfürdő. Kedves Ceglédiek, nem kérünk sokat, csak hogy legalább lélekben támogassátok a rendezvényt…

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció