Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Április 08. 07:09, vasárnap | Kék hírek
Forrás: mno.hu / MTI

Akciózott a NAV, „elcsípték” a lefoglalt terepjárót

Akciózott a NAV, „elcsípték” a lefoglalt terepjárót

Egy nagy értékű lefoglalt terepjárót tartóztattak fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőr járőrei az M1-es autópálya egyik pihenőjében – közölte a NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága az MTI-vel.

A napokban történt intézkedés során a jármű vezetője elmondta, hogy az ismerőse tulajdonában álló gépkocsit szívességből, értékesítési céllal viszi Mosonmagyaróvárra. A járőrök átvizsgálták az autót, és a gépjármű adatainak ellenőrzése közben kiderült: a tulajdonos úgy akarta értékesíteni az autót, hogy előzőleg azt a NAV Dél-budapesti Adóigazgatósága tartozás fejében már lefoglalta, és elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeztetett be rá. A hatóságok megtévesztésére a gépjárműről leszerelték az eredeti rendszámot és egy „P” jelzésű ideiglenes rendszámmal akarták a fővárosból vidékre szállítani, hogy ott eladják – tartalmazza a NAV közleménye.

Előkerült a terepjáró eredeti rendszáma és forgalmi engedélye, amely a budapesti magánszemély nevére szólt, aki ellen adótartozás miatt folyik eljárás. A szívességi sofőr bevallotta, hogy a rendszámtáblát azért cserélték ki, mert az eredeti forgalmi rendszámhoz nem volt érvényes matricájuk, és így akarták megspórolni az autópályadíjat.

A bírósági végrehajtásról szóló törvény szerint a lefoglalt ingóságot az adós köteles megőrizni, elidegenítése vagy a végrehajtás alól más módon történő elvonása bűncselekmény. A rendőrség a járművet zártörés vétségének kísérlete miatt a helyszínen lefoglalta.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:09, kedd | Kék hírek

Fókuszban a gyorshajtók

A gyorshajtás még mindig vezető baleseti ok. A ROADPOL akció ennek visszaszorítását célozza meg.

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.