Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Április 12. 16:28, csütörtök | PR

Akciókamerák - nemcsak extrém sportolóknak

Akciókamerák - nemcsak extrém sportolóknak

Az extrém outdoor sportokat űzők már régóta használnak apró kamerákat kalandjaik rögzítésére. Miben különbözik egy akciókamera a hagyományostól, mi az a plusz, amit tud?

Amint megjelentek, mindenkinek ez kellett

Számos gyártó van jelen a piacon, de vitathatatlan, hogy az etalonnak számító termékeket a GoPro gyártja. Több színvonalon is találunk akciókamerákat, a belépőtől egészen a high-end szintig.
2002 óta forgalmaz a GoPro Nick Woodman vezetésével olyan kamerákat, amelyek a lehető legkisebb méretűek és súlyúak, emellett pedig az elképzelhető legnagyobb felbontást biztosítják.
A reklámozást maguk a felhasználók végezték el, ugyanis - főleg miután a Youtube megjelent - a felvételek hatalmas érdeklődést keltettek. Egyre többen szerettek volna olyan kamerát, amivel lélegzetelállító videókat lehet csinálni snowboardozás, ejtőernyős ugrás vagy éppen búvárkodás közben.
A kiegészítőknek köszönhetően szinte bármire stabilan rögzíteni tudjuk a kameránkat, amely a nagy látószögnek köszönhetően fantasztikus felvételeket rögzít. Nagy segítség a teleszköpos bot, amire ha ráapplikáljuk a kamerát, magunkat is fel tudjuk venni.

A kis dobozkák mintául szolgáltak számos más cég számára, amely hasonló termékeket dobott piacra, de az ‘eredeti’ jelenleg is a GoPro.

A tapasztalatok alapján fejlesztik tovább

A legfrissebb modellek keresettségére jellemző, hogy idehaza például a HERO 5 sokáig hiánycikk volt - mintha csak a létező szocializmusban lennénk.
Sok más újdonság mellett megjelent a képstabilizátor, amely kiküszöböli a kép rezgését. Így rázós terepen is éles felvételeket lehet készíteni a kamerával. A torzításmentes nagylátószög a halszem effektus problémáját oldja meg, azaz nincsen íves torzulás a kép szélén.
De akár 30 kockás sorozatfelvételt is készíthetünk egy gombnyomással, ha nem mozgókép formában szeretnénk élményeinket megőrizni.
A csúcskategóriás GoPro-k mellesleg 40 méter mélységig vízállóak tokkal, sőt 10 méter mélységig tok nélkül is, emellett Wifi és Bleutooth összeköttetést is tudnak létesíteni. Az igazi profi - azaz nem a műkedvelő, tíz fokból álló lépcsőn legördeszkázó - felhasználók számára nagy segítség még a hangvezérlés: a kamera ki- és bekapcsolható, a felvétel elindítható és leállítható szóbeli paranccsal.
Az, hogy tényleg a terepen mozgó extrémsportolókra gondolnak a GoPro fejlesztésénél, abból is kiderül, hogy még szélzajszűrést is tud a kamera. Azaz három mikrofonnal is rendelkezik a szerkezet, és amelyikbe épp nem fúj a szél, az kapcsol be.
Szuper szórakozás az akciókamera mindenkinek, akár egy bicikliút vagy havas lejtőn lesiklás rögzítéséhez, de komolyabb kalandokhoz is. Amit jó tudni: némi gyakorlást igényel a használata az éles bevetés előtt, mivel nincs rajta kijelző, amin - mint például egy telefonon - azonnal vissza tudnánk nézni a felvételt.

Címkék: bestbyte.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:30, péntek | PR

Az iroda szerepe és a hibrid munkavégzés növekvő népszerűsége

A munka világának és a munkavégzés formáinak átalakulásával az ehhez kötődő többi körülmény is változni látszik.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.