Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Október 07. 07:17, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Ajtóstul ront be a tél: a hétvégén már havazhat

Ajtóstul ront be a tél: a hétvégén már havazhat

Esővel és viharos széllel érkezik a hidegfront pénteken; a hétvégén hideg idő várható, a magasabb hegyekben már havazhat is - mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-nek.

Vadász Vilmos tájékoztatása szerint a hidegfront a hajnali órákban éri el az országot. A nap folyamán országszerte fokozatosan beborul az ég, nyugaton jelentős mennyiségű csapadékra is számítani lehet. A szél is megélénkül, viharossá fokozódhat.

A hidegfront hatására pénteken a nappali órákban fokozatosan csökken majd a hőmérséklet, a délutáni órákban 8 és 19 Celsius-fok között lesz, a Tiszántúlon és az északkeleti tájakon lehet ennél egy kicsit melegebb - tette hozzá.

A hétvégén is hideg időre kell számítani, szombaton 11-16, vasárnap 10-15 fok várható. Eső kevesebb helyen lesz, a magasabb hegyekben hózápor is kialakulhat.

A jövő hét elején ismét többfelé lehet eső, záporeső. Az előrejelzések szerint kedden néhány fokos átmeneti felmelegedés következik, a hőmérséklet 17-22 fokig emelkedhet.

A hét közepétől az ország nagy részén egész nap 15 fok alatt marad majd a hőmérséklet. A hét második felében hajnalban néhol talaj menti fagy is előfordulhat - mondta a meteorológus. (lm)

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.