Városlista
2019. december 6, péntek - Miklós

Hírek

2015. Augusztus 18. 12:05, kedd | Helyi sport
Forrás: Cegléd TV

Ádám esküt tett

Ádám esküt tett

Augusztus 20-án indul Argentínába

Esküt tettek a szervátültetettek Világjátékára utazó magyar sportolók. Köztük van a ceglédi atléta, Velkey Ádám is. Hét számban is megméretteti magát Argentínában. Pedig nemrég tért haza egy másik rangos versenyről. A Newcastle-ben megrendezett British Transplant Games-en négy egyéni számban indult és mind a négyszer a dobogó legfelső fokára állhatott.

Both András volt az ünnepélyes eskütétel műsorvezetője, nem is véletlen, hiszen ő maga is szervátültetésnek köszönheti az életét. A sportolók Argentínába indulnak hamarosan, ott rendezik meg a Szervátültetettek Világjátékát. A magyar szervátültetett válogatottba 26 sportoló kvalifikálta magát sikerrel.

„A felnőtt versenyzők körében idén nagy volt a verseny a csoportba kerülését. Sajnos jónéhányan itthon maradnak, azok közül, akik éremesélyesként indulhattak volna. Ebben a helyzetben még nagyobb elismerés a válogatott keret tagjának leni. Biztos vagyok benne, hogy ezt a felelősséget Ti is érzitek. És mindent megtesztek a győzelemért.” – mondta el Berente Judit, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének elnöke.

A világjátékokon 60 ország 1500 sportolója vesz majd részt, a magyarok nyolc sportágban - asztaliteniszben, atlétikában, bowlingban, petanque-ban, teniszben, tollaslabdában, úszásban és röplabdában - 31 versenyzővel és tíz kísérővel képviseltetik magukat. Magyarország a szervátültetettek világjátékán 1999 óta mindig az első öt között végzett a nemzetek pontversenyében.

„Azt kívánom, hogy az a néhány nap, amit még itthon töltenek a felkészülésükben azt a néhány mm-et dkg-ot cm-ért, mindent ami ahhoz szükségeltetik, hogy a lehető legsikeresebbek legyenek, ezt tegye hozzá. Kívánok mindannyiknak sikeres utat, nagyszerű versenyeket.” – fogalmazott Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

A versenyzők között van tehát a kiváló ceglédi atléta, Velkey Ádám is, aki nem is kevés feladatra, megmérettetésre vállalkozott. „Hogyha minden jól megy, akkor hét számban fogok indulni, 100 m, 200 m súlylökés, gerelyhajítás, kislabda dobás illetve 4x100 méteres váltó és a 4x 400 méteres férfi váltó. Hogyha nem jön közbe olyasmi, hogy lesérülök, meghúzom magam, vagy bármi kellemetlenség, amire nem számítok.” – mondta el Velkey Ádám atléta.

A magyar delegáció augusztus 20-án délután indul Argentínába.

forrás: CTV

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 02. 19:56, hétfő | Helyi sport

Nem bírt a Győrrel a CEKK

A női kosárlabda NB I vasárnapi mérkőzésén a Győrt fogadta a VBW CEKK Cegléd a Gál József Sportcsarnokban.

2019. November 29. 21:53, péntek | Helyi sport

Újabb CEKK győzelem az Európa-kupában

A női kosárlabda Európa-kupa 5. fordulójában csütörtökön a belga Namur csapatát fogadta a VBW CEKK Cegléd.

2019. November 07. 12:00, csütörtök | Helyi sport

Kétpontos győzelem

A női kosárlabda NB I/A 7. fordulójában szoros csatában fontos hazai győzelmet aratott a CEKK.

2019. November 06. 20:00, szerda | Helyi sport

Döntetlen a Jászberény ellen

Lendületes játék, helyzetek és négy gól egyenlő elosztásban.