Városlista
2023. június 4, vasárnap - Bulcsú

Hírek

2016. Január 12. 15:01, kedd | Helyi sport
Forrás: Ceglédisport

Ádám a legjobbak között

Ádám a legjobbak között

Ceglédi díjazott az M4 Év Sportolója Gálán

A Magyar Sportújságírók Szövetsége az idén január 14-én csütörötkön a Nemzeti Színházban rendezi meg a legjobb sportolókat díjazó ünnepségét. Az 58. gálának ezúttal az M4 sport a névadó szponzora, melyet este 19:15 órától élőben közvetít a csatorna.

2015 legjobbjai között ceglédi sportolót is köszöntenek majd Velkey Ádám személyében, aki a szervátültetettek tavalyi Világjátékán aranyérmes 4×100-as férfi váltójának tagjaként került be a parasport csapatkategória három legjobbja közé. Felkerestük Ádámot, mesélje el, hogyan éli ezt meg és mekkora lökést adhat egy ilyen díj a további sport karrierjéhez:

- Mindenképpen pozitívum! Ilyen rangos eseményen még nem vettem részt. Mindig jó, ha egy kis dobpergés van körülöttünk, a szervátültetettek körül, mert a szövetség nem kap elegendő támogatást, így hátha csurran-cseppen majd valami ezután. Mindig kérdéses, hogy ki tudunk-e jutni az Eb-re, mert csak a Világjátékokra kapunk pénzt. Az idei Eb eddig még bizonytalan emiatt. Az én felkészülésemet viszont segíti Cegléd Város Önkormányzata, amit ezúton is szeretnék megköszönni.

- Mi a legközelebbi célod?

- Február 20-án lesz a fedett pályás országos bajnokság az egészségesek mezőnyében, ahol szeretnék elindulni és ha ott bejutok a legjobb 16-ba, akkor már elégedett leszek, mint első ilyen versennyel.

- Mennyit dolgozol azért, hogy egy világ versenyen is az élen végezz, mint tavaly?

- Sokat! Heti 7-8 alkalommal edzem úgy, hogy atlétika minden nap van, mellette pedig kiegészítésként Cross-Fit edzések is vannak a heti programomban.

pézsé

Címkék: Velkey Ádám

Ezek érdekelhetnek még

2023. Április 27. 12:03, csütörtök | Helyi sport

Megint egy veretlen Cápa hétvége

22-én szombaton a Ceglédi Kék Cápák U14 csapata játszott két bajnoki mérkőzést Abonyban a korosztály II. osztályú bajnokságában.

2023. Április 26. 20:00, szerda | Helyi sport

Fájó vereség

2023. Április 24. 13:38, hétfő | Helyi sport

Nem borult a papírforma

2023. Április 18. 14:40, kedd | Helyi sport

Nagy esélyt szalasztott el a Cegléd