Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Március 08. 09:32, kedd | Helyi
Forrás: Club TV

A „Tóth-Czifra Mihály Emlékdíj”, a „Velkey Imre Emlékdíj” átadása

A „Tóth-Czifra Mihály Emlékdíj”, a „Velkey Imre Emlékdíj” átadása

Cegléd város polgármestere, a Ceglédiek a Ceglédiekért közalapítvány kuratóriuma, a Kossuth Lajos Gimnázium, a Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola, a Református Általános Iskola és a Szent Kereszt Katolikus Iskola iga

Velkey Imre Emlékdíjat kapott általános iskolai kategóriában Germányiné Tündik Erika, Református Iskola magyar-könyvtár szakos tanára.

1988-ban végzett Nyíregyházán a Bessenyei György Tanárképző Főiskolán magyar-könyvtár szakon. Kilenc éve tanít a ceglédi Református Általános Iskolában. Tanítványait rendszeresen készíti fel versenyekre: szavaló, mesemondó, könyvtárhasználati, műveltségi. Eredményei: városi szavalóversenyen 1-3. hely, Református Iskolák Országos Versenyén Tiszakécskén, Debrecenben prózamondó és meseíró 1-3. hely. Magyarból középiskolai előkészítőt, szakkört, korrepetálást tart. Színvonalas iskolai műsorokat készít (október 23., október 31., karácsony, március 15., Húsvét), karácsonyi műsorát minden évben kérik a kórházba. Humán munkaközösség vezető. Osztályfőnökként alapos, lelkiismeretes, színházlátogatást, erdei iskolát szervez évente diákjainak. Könyvtári óráit szívesen látogatják a gyerekek, az iskolai könyvtári állomány gyarapodását szívén viseli. Szakmaimegújulása érdekében különféle továbbképzéseken vesz részt, rendszeresen képzi magát – mondta Tűri László, a Közoktatási és Szervezési Iroda vezetője.

Középiskolai kategóriában Füle Bernadett, a Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola magyar-történelem szakostanára Velkey Imre Emlékdíjat kapott..

Közel 20 éve tanít a Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskolában - első munkahelyén - ahol kitűnően érettségizett, és ahol dr. Koltói Ádám magyar órái nagy hatással voltak pályaválasztására. Szakmai munkáját az igényesség, a céltudatosság jellemzi. Mindig magas követelményt állít önmaga és tanítványai elé. Olyanokat, amelyek egyre magasabb szintre juttatnak, és sikerélményt jelentenek tanárnak, diáknak egyaránt. Alap diplomája mellett közoktatás vezetésből szakvizsgát tett és elvégezte a kompetencia alapú oktatás szakmai továbbképzéseit. Magas színvonalú szakmai felkészültségéhez hozzájárul, hogy folyamatosan képzi magát. Többek közt olyan EU-s pályázat keretében, mint a TÁMOP 3.1.4 projekt, lehetősége volt új szakmai ismeretek megszerzésére, az infokommunikációs technológia (IKT) eszközeinek alkalmazására, új pedagógiai módszerek, tanulásszervezési eljárások megismerésére. Tanítványai az évek óta sikeresen szerepelnek a tanulmányi versenyeken. A társadalomtudományi munkaközösség vezetőjeként és magyar szaktanárként egyaránt segíti a szövegértés-szövegalkotás kompetencia alapú nevelés és oktatás elterjesztését. Az általa vezetett munkaközösség szervezésébenrendezi meg az iskola a „Szép magyar beszéd” országos verseny megyei fordulóját gimnáziumi és szakközépiskolai kategóriában, ahol a szervezői feladatok mellett rendszeresen részt vesz a zsűri munkájában is. Az iskola érettségi vizsgáin szerzett rutinját és szakmai felkészültségét érettségi elnökként más iskolákban is hasznosítja. Országos szakértőként is dolgozik, magyar nyelv és irodalom tantárgyból helyi és országos méréseket, értékeléseket végez, és lektori feladatokat lát el. Példamutató és eredményes munkája, valamint több éves sikeres magyar tanári tevékenysége elismeréseként kapja meg a Velkey Imre Emlékdíjat, középiskolai kategóriában. – fejezte be méltatását Tűri László, a Közoktatási és Szervezési Iroda vezetője.

Tóth Czifra Mihály Emlékdíjat kapott általános iskolai kategóriában Mód Vilmosné, Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola tanára.

A ceglédi Szent Kereszt Katolikus Általános Iskolában tanít matematikát és fizikát, több éve a reál munkaközösség vezetője.Tanulói kimagasló eredményeket érnek el a városi, megyei és országos, levelezős, internetes egyéni és csapatversenyeken

Korszerű oktatási eszközök használatával tanítja, oktatja és motiválja tanítványait. A felzárkóztatás és tehetséggondozás területén eredményesen tevékenykedik. A 2009-2010-es tanévben a Tóth-Czifra Mihály Matematika Emlékversenyen tanítványa 1. helyezést ért el. 2009-ben, pedagógiai munkássága elismeréseként elnyerte a Pest Megye Önkormányzata által adományozott Arany János Pedagógiai díjat. Szívügyének tekinti afiatal kollégák mentorálását. Nyitott a korszerű pedagógiai módszerek elsajátítására, rendszeresen továbbképzi magát 1994 óta elismert, megbecsült tagja a tantestületnek, az osztályfőnöki teendőit nagy lelkesedéssel végzi. Tanítványai később is felkeresik, visszajárnak hozzá, kérik tanácsait, véleményét, a tantárggyal kapcsolatos segítségét. Az évtizedeken át végzett sikeres tanári tevékenysége és a matematikát népszerűsítő munkája elismeréseként kapja aTóth-Czifra Mihály Emlékdíjat, általános iskolai kategóriában. -– folytatta méltatását Tűri László irodavezető.

Tóth-Czifra Mihály Emlékdíjat kapott Major Judit Mária középiskolai matematika-fizika szakos tanár

Major Judit a Kossuth Gimnáziumban érettségizett, majd a József Attila Tudományegyetem TTK karának matematika- fizika szakán végzett. Első és egyetlen munkahelye az egykori Alma Matere, a Gimnázium. Az eltelt évek alatt elsősorban matematikát tanított. A diákjai tisztelik, szeretik. Munkája eredményeként sokan szerették meg a matematikát, és eredményesen szerepeltek a szaktantárgyi versenyeken, tettek sikeres érettségi és felvételi vizsgát. Tanítványai sok szép versenyeredményt tudhatnak magukénak. A tanítás mellett osztályfőnöki teendőket is vállalt, több osztály osztályfőnöke volt, és a szülőkkel az évek során végig jó kapcsolatot ápolt. Az Útravaló Ösztöndíj program keretében 5 éven keresztül mentori feladatokat vállalt, és ezen munkájával több diákot hozzásegített a sikeres érettségi vizsga letételéhez. Hosszú éveken át vezette az iskola osztályfőnökimunkaközösségét igen nagy hozzáértéssel. Kollegái tisztelik precíz és alapos munkavégzéséért. Szakmailag folyamatosan képezi magát, elvégezte a Budapesti Műszaki Egyetem közoktatás vezetői szakát. Elsők között volt a tantestületben, akik megszerezték az emelt szintű matematika érettségi vizsgáztatói képesítést. Sokoldalú munkáját 2004-ben Tanácsosi cím adományozásával ismerte el az iskola vezetősége. Több évtizedes sikeres pedagógiai munkássága és a matematikaoktatásban végzett kiváló munkája elismeréseként érdemelte ki a Tóth-Czifra Mihály Emlékdíjat, középiskolai kategóriában. – fejezte be méltatását Tűri László.

Az ünnepség színvonalát gazdagította Fésűs Ádám és Fésű Anna gimnazisták zenei produkciója. Keszthelyi Mangó Gabriella: Köszönöm című versét Balogh Anett, Református Általános Iskola 8. a osztályos tanulója szavalja el.

Fotó: Kisfaludi István

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció