Városlista
2021. január 24, vasárnap - Timót

Hírek

2010. December 15. 14:57, szerda | Helyi
Forrás: Club TV

A Kossuth Lajos Gimnázium karácsonyi partijának megkoronázása a Greenfields zenekar szereplése volt

A Kossuth Lajos Gimnázium karácsonyi partijának megkoronázása a Greenfields zenekar szereplése volt

A Greenfields együttes Magyarország egyik legrégebb óta fennálló, ír és skót hagyományból merítő zenét játszó formációja.

A zenekart 1991-ben alapította Mező Győző, aki korábban a Karikás és a Táltos Együttes hegedűseként szerzett nevet magának magyar népzenei berkekben.

Elsősorban népszerű ír kocsmadalokat, népdalokat, valamint hagyományos ír-skót tánczenét játszunk - egyéb zenei feldolgozások mellett.Fellépünk pinceklubokban, pubokban, bálokon, kulturális rendezvényeken, fesztiválszínpadokon. – mondta a zenekar vezetője.

Remek hangulatú koncertjeink fontos részét képezi az ír és skót táncok tanítása is. Koncertjeinken – amennyiben erre igény van – élő zenei kísérettel set- és sztepptáncbemutatót is tartunk hazai élvonalbeli táncosokkal.

A rövid koncert szándékosan táncházba torkollott. Mint megtudtuk, az ír tánc a magyar népi tánchoz hasonlóan elsősorban a férfi és a nő páros tánca, de ebben az esetben a közösségformáló verziót tanította Csányi Marika, az együttes táncoktatója.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 22. 12:39, péntek | Helyi

Lakossági tájékoztatás útlezárásról

2021. Január 22. 12:28, péntek | Helyi

Tájékoztató a 2021. évi népszámlálásról

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy 2021. május 1. és június 28-között Magyarország területén teljeskörű nép- és lakásszámlálásra kerül sor.

2021. Január 21. 18:48, csütörtök | Helyi

Oltják a szociális dolgozókat is

2021. Január 21. 18:40, csütörtök | Helyi

Tavasszal indulhat a kerékpárút építés