Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Január 29. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

A vártnál jóval több érdeklődőt vonzott a BalatonÁtcsúszás

A vártnál jóval több érdeklődőt vonzott a BalatonÁtcsúszás

A vártnál sokkal több, 6-8 ezer ember élt a BalatonÁtcsúszás lehetőségével, és kelt át a befagyott tavon szombaton - nyilatkozta Kardos Gábor ötletgazda az MTI-nek.

A nyári főszezont is túlszárnyaló tömeg lepte el az északi parti Badacsony és a déli parti Fonyód strandjait, az átcsúszás 5,2 kilométerre lévő két végpontját. Az átkelőkből, akik közül sokan különféle téli sporteszközökkel tették meg a távot, szinte élőlánc alakult ki a két strand között.

Nem szakadt be a jég senki alatt, csak esések miatt kellett segítséget nyújtani néhány indulónak - mondta Bagyó Sándor, az eseményt biztosító Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) vezetője.

A badacsonyi starthelyről indulók az eligazítás mellett kaptak egy segélykérő telefonszámot, illetve egy ingyenes applikációt, amely megmutatja a mentésre indulóknak a hívó GPS koordinátáit.

Az eseményt 16 civil vízimentő biztosította, ők 18 óra körül hagyták el a terepet, miután lánctalpas járművel végigjárták az átkelés útvonalát, és nem találtak rajta senkit.

Címkék: átcsúszás, balaton, jég

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott