Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. December 01. 15:40, csütörtök | Helyi
Forrás: infoCegléd

A várakozás öröme

A várakozás öröme

Az adventi naptár a karácsonyi időszak időmérő eszköze.

Az első adventi naptárt az elbeszélések szerint egy ötletes anyuka készítette a karácsonyt oly türelmetlenül váró kisfiának. Az édesanya papírból készített gyertyákat fiának, aki az idő múlásának jelképeként egy kartonra minden nap felfűzhetett belőlük egyet-egyet.

Az idő közben felnőtté vált fiú, Gerhard Lang készítette később az első nyomtatott adventi naptárat 1908-ban, melyre kis színes képeket lehetet felfűzni. Ezt követően az első nyitható, ablakos változatot is ő kezdet el kiadni, ahol a mostani bonbonokat még vallásos képek helyettesítették.

A mostani csokikat rejtő naptárak a negyvenes éveket követően indultak el világhódító útjukra. A mai adventi naptárak 24 ablakocskája mögött a legtöbb esetben édességek, apró ajándékok rejtőznek. Naptárt vásárolhatunk készen is, de ha van egy kis időnk, elkészíthetjük mi magunk is. Az ötletes naptáraknak se szeri, se száma. Lehet zsebes, zsákos, fiókos, dobozos, zoknis, a lényeg a kreatív örömszerzés. Az adventi naptár elkészítése a gyerekek és felnőttek számára is egyaránt hasznos és vidám elfoglaltság.

Az adventi naptár nem csak a gyerekek kedvence lehet, a megszokott édességeket helyettesíthethük finom teákkal is. A naptár elkészítéséhez válogassunk össze többféle ízesítésű filteres teát. A filtereket egyenként becsomagolva és beszámozva akár az eredeti dobozába, vagy külön erre a célra készített tartóba helyezve egyaránt kedves meglepetés lehet.

Oldalunk is kedveskedik egy online adventi naptárral olvasóiknak, melyben nap, mint nap kedves meglepetéseket találsz.

A mai ajándékodat kibontottad már?

Címkék: adventi naptár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció