Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. November 14. 12:08, péntek | Helyi

A tűzifaárusok 3 legjellemzőbb trükkje

A tűzifaárusok 3 legjellemzőbb trükkje

Cegléden is ezekkel a trükkökkel próbálkoznak

Az őszi és téli időjárás beköszönte előtt visszatérően megjelennek a házaló faárusok, akik tehergépkocsijukról látszólag kedvező áron kínálnak hasogatott tűzifát az állampolgároknak. Gyakoriak azok a hirdetések is, amelyekben olcsón kínálnak tűzifát megvételre. Minden évben több figyelmetlen, hiszékeny embert csapnak be a csalók!

A tűzifával házalók többféle módszerrel igyekeznek megkárosítani a hiszékeny áldozatokat.

1. Az egyik leggyakoribb módszer a mérlegelési csalás. Ennek során lényegesen kevesebb fát adnak át a vevőnek, mint amennyiért pénzt kérnek.

2. A másik módszer során a házalók elterelik a vevő figyelmét. Míg a vevő a fával van elfoglalva, a házalók társai átkutatják a házat és onnan különféle értékeket, főként készpénzt tulajdonítanak el.

3. Ezekhez szorosan kapcsolódik a pénzváltós módszer is, amikor megkérik a hiszékeny sértettet, hogy egy nagyobb címletű pénzt váltson fel. Ilyenkor az elkövetők kifigyelik a megtakarított pénz rejtekhelyét és a sértett figyelmét elterelve, elviszik a megtakarított forintjait.

A Ceglédi Rendőrkapitányság fokozott ellenőrzésekkel próbálja megelőzni és megakadályozni, hogy az ilyen faárus személyek megtévesztve a vevőket, illegális tevékenységüket folytassák az illetékességi területükön.

Tűzifa beszerzésére még mindig a legbiztonságosabb megoldás a fakereskedésekben történő vásárlás, ahol hitelesített mérleg áll rendelkezésre.
A rendőrség kéri, hogy a hasonló esetek megelőzése érdekében ne vásároljanak tűzifát házaló kereskedőtől, idegeneket pedig ne engedjenek be a lakásukba semmilyen indokkal sem, mivel ellenkező esetben könnyen bűncselekmény áldozataivá válhatnak.

Ha a baj mégis megtörténik, kérjük, hogy azt a lehető legrövidebb időn belül jelezzék a rendőrségen a 107-es vagy a 112-es segélyhívószámon, illetve a Ceglédi Rendőrkapitányságon a 06-53-310-066-os hívószámú telefonon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció