Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. November 25. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

A települések 91 százalékában van igazolt fertőzött

A települések 91 százalékában van igazolt fertőzött

Már a magyarországi települések 91 százalékában van igazolt fertőzött - közölte az országos tisztifőorvos az operatív törzs keddi, online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília elmondta: a legtöbb fertőzött Budapesten és Pest megyében van, ahol 29 240, illetve 19 191 igazolt pozitív embert regisztráltak. A legkevesebb fertőzöttet, 1972-t Tolna megyében tartanak nyilván.

A 47. héten Békéscsabán, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban és Székesfehérváron nőtt a vírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvízben, ezekben a városokban a fertőzöttek számának emelkedésére kell számítani. Kecskeméten és Szolnokon ugyanakkor az örökítőanyag csökkenő mennyiségét mérték - ismertette.

Emlékeztetett, tartanak a célzott tesztelések a szociális, oktatási-nevelési és egészségügyi intézményekben, a dolgozóknak továbbra is lehetőséget biztosítanak az antigén alapú gyorsteszt elvégzésére. A tesztelések eredményeit az adott intézményre vonatkozóan hetente közlik majd - tette hozzá.

A szakember felhívta a figyelmet, hogy az idősek védelme változatlanul fontos, lehetőség szerint ők egyáltalán ne menjenek zsúfolt helyekre, a bevásárlásra és a gyógyszereik kiváltására lehetőség szerint a hozzátartozókat vagy a rokonokat kérjék meg.

Müller Cecília újságírói kérdésre válaszolva elmondta, a járvány kezdete óta mért adatok szerint az egészségügyi dolgozók az összes fertőzött 2,6 százalékát teszik Magyarországon, ez pedig jóval kedvezőbb adat, mint a 10-15 százalékos világátlag.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére