Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Május 24. 07:28, péntek | Belföld
Forrás: mti

A társasági adó május végi bevallási határidejére figyelmeztet a NAV

A társasági adó május végi bevallási határidejére figyelmeztet a NAV

A vállalkozásoknak május 31-éig kell benyújtaniuk az elmúlt évre vonatkozó társaságiadó-bevallást, továbbá ugyaneddig a határidőig kell gondoskodniuk a beszámoló letétbe helyezéséről és közzétételéről

- hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Az egyszeres, illetve kettős könyvvitelt vezető adózóknak egyaránt a 1829 számú nyomtatványon kell benyújtaniuk a bevallást a NAV-hoz. Az egyszerűsített vállalkozói adózást (eva), a kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata) vagy a kisvállalati adózást (kiva) 2019 első napjától választóknak a 1871-es bevalláson kell számot adniuk a 2018-as társasági adójukról.

Azok a nonprofit szervezetek, valamint az egyházi jogi személyek, amelyeknek tavaly nem volt vállalkozásból származó bevételük, vagy ahhoz kapcsolódó, elszámolható költségük, ráfordításuk, a társaságiadó-bevallást kiválthatják a TAONY nyilatkozattal május 31-éig.

A NAV a közelgő bevallási határidőre személyre szabott elektronikus levélben hívta fel azon vállalkozások figyelmét, amelyek tavaly nem, vagy csak késedelmesen nyújtották be társaságiadó-bevallásukat - tájékoztatott a NAV.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni