Városlista
2020. augusztus 15, szombat - Mária

Hírek

2013. November 06. 14:40, szerda | Belföld
Forrás: MNO

A Samsunghoz fordul segítségért az Apple

A Samsunghoz fordul segítségért az Apple

Mivel a Sharp nem tud elég kijelzőt szállítani az új iPad Minibe, az Apple a Samsungnál próbálkozik.

Lassan nem telik el úgy hónap, hogy ne lenne valamilyen hír az Apple kontra Samsung vitában. A két vállalat a 2010-es Galaxy S megjelenésekor esett egymásnak, a csata pedig azóta sem csillapodott. Ennek eredményeképpen az Apple több ízben is igyekezett a lehető legkisebbre csökkenteni a dél-koreai vállalathoz kapcsolódó függését azzal, hogy új beszállítókat keresett.

A terv nem minden esetben sikerült, most az új iPad Mini Retina kijelzőjével kapcsolatban ütköztek problémákba. A Sharp ugyanis képtelen elegendő mennyiséget szállítani, maga Tim Cook Apple-vezérigazgató is elismerte, hogy a karácsonyfák alatt bizony ritka jelenség lesz az újdonság. A helyzetet mentendő, a kaliforniai vállalat úgy döntött, hogy a Samsunghoz fordul segítségért, remélve, hogy az ő gyártókapacitásuk orvosolni tudja a problémát. Arról egyelőre nincs információ, hogy a lépés mennyiben befolyásolja az idei évre tervezett készülékek darabszámát.

Címkék: apple, ipad mini, samsung, Sharp

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 14. 19:00, péntek | Belföld

Továbbra is stagnálás várható az ingatlanpiacon

A koronavírus-járvány miatt feltorlódott kereslet-kínálat miatt június-júliusban már a tavalyi szintet ütötte az ingatlanpiac Magyarországon, a szegmenst érintő hatások kioltják egymást, ezért még stagnálás várható

2020. Augusztus 14. 18:09, péntek | Belföld

A koronavírus-helyzetben nincsenek nagyobb veszélyben az allergiások

A jelenlegi ismeretek szerint nem veszélyezteti jobban a koronavírus az allergiásokat - mondta Szigeti Tamás, a Nemzeti Népegészségügyi Központ levegőhigiénés szakértője péntek reggel az M1 csatornán.

2020. Augusztus 14. 16:58, péntek | Belföld

Harmincmilliót csaltak ki egy férfitől, aki ukrán cigarettát akart venni

Harmincmillió forintot csaltak ki Mátészalkán egy férfitől, aki ukrán zárjegyes cigarettát akart venni, de még a helyette átadni tervezett, kartondobozokba csomagolt szalmát sem kapta meg.

2020. Augusztus 14. 16:02, péntek | Belföld

Nagyszülei kertjében termesztette a kábítószert - VIDEÓ

A Sümegi Rendőrőrs munkatársai elfogtak egy 43 éves helyi lakost, büntetőeljárás indult ellene.