Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2015. Augusztus 28. 09:56, péntek | Helyi

A ,,pokolból,, támogatják Hegét

A ,,pokolból,, támogatják Hegét

Újabb versenyzővel és egészen új sportággal bővült a HELL csapata

Egy újabb technikai sportággal egészült ki a HELL sport palettája, ugyanis frissen csatlakozott a HELL Racing Teamhez Hegedűs László, triál világklasszis. A 14-szeres magyar bajnok a bicikliversenyek igazi közönségkedvenc szakágát képviseli, ahol a különböző elemekkel nehezített pályát speciális biciklivel kell teljesíteni. „Hege” jelenleg a legjobb tízben található a 125 nevet tartalmazó világranglistán.



A 25 éves ceglédi fiatalember évek óta a világ élmezőnyében szerepel a triál versenyeken. A nyereg nélküli, speciális kétkerekűvel bámulatos dolgokra képes akár az utcán, akár a különböző akadályokból épített pályákon. A szerte a világon egyre népszerűbb sportág egyik hazai legjobbja Hegedűs László, akit a közönség csak „Hege”-ként ismer.

Az utóbbi években folyamatosan top10-es világ- és Európa-bajnoki, előkelő világkupa-eredményeket elérő Hegedűs László idén is folytatta remek szereplését és élte legjobb eredményét produkálta. Júliusban az olaszországi Alpagoban zajló Mountain Bike és Triál Európa-bajnokságon döntőben egy helyet előrelépve a kvalifikációban szerzett eredményhez képest a negyedik helyen végzett a 26″-es elit férfi kategóriában. A tavaly az év triál versenyzőjének választott fiatal klasszis azóta is magabiztosan menetelt az összes megmérettetésen, augusztusban pedig a Triál Világkupa sorozat két állomásán, Ausztriában és a franciaországi Albertville-ben is 5. lett, úgy, hogy a nála előrébb végző versenyzők kivétel nélkül világbajnokok.



Tudtam, hogy a formám kiváló és az osztrák világkupa 5. hely is kellő motivációt adott számomra, hogy képes vagyok újra a döntőbe kerülni. A kiváló szervezés miatt annyira sok néző jött ki a helyszínre, hogy alig lehetett közlekedni a szekciók között. Ezt végül sikerült az előnyömre fordítani, csak a pályákra és a nézőkre koncentráltam. Úgy álltam a start vonal elé, mintha egy bemutatót kellene megcsinálnom egy hatalmas tömeg előtt, ahol csupán a haladási irány van megszabva! Ez a módszer tökéletesen be is vált, hiszen sikerült a 6. helyen bejutnom a döntőbe.” – emlékezett a legutóbbi versenyére Hege.

A fináléra a szervezők még nehezebbre építették a pályákat, így ezek hatalmas kihívást jelentettek minden továbbjutott versenyző számára. Ami még plusz nehézségi tényezőként társult, az a szemerkélő eső volt. A sportunkban, ha megázik egy farönkökből vagy éppen betonhengerekből álló pálya, sokkal nagyobb koncentrációval, jelentősen nagyobb energiával, kockázattal és sokkal lassabban lehet megoldani őket. Ezek közül bármelyik tényező plusz vagy minuszba való billenése, eldönthet egy helyezést.



Amire nagyon büszke vagyok, hogy tökéletesen magabiztosnak éreztem magam a döntő futam közben és volt olyan ugrásom, amit csak egyedül én tudtam hibapont nélkül megugrani, az összes korábbi világbajnok hibaponttal teljesítette. Végül egy helyet javítva a középdöntős pozíciómon, az 5. helyet szereztem meg, amivel tovább biztosítottam a 6. helyem a UCI Világkupa sorozat összetett eredménylistáján.” – nyilatkozta boldogan a HRT újonca.



Hege számára a következő nagy megmérettetés a világbajnokság lesz 10 nap múlva Andorrában, a célja, hogy megjavítsa a 8. helyezését a TOP 10-es világranglistán.

Címkék: Hegedűs László

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 14:17, csütörtök | Helyi

Városalapítók Napja

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására