Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. December 08. 18:20, péntek | Belföld
Forrás: mti

A Pécsi Tudományegyetem díszdoktorrá avatta Donald Tuskot, az Európai Tanács elnökét

A Pécsi Tudományegyetem díszdoktorrá avatta Donald Tuskot, az Európai Tanács elnökét

Hitet tett az Európai Unió mellett és méltatta a közösség értékeit az Európai Tanács elnöke pénteken a baranyai megyeszékhelyen, ahol díszdoktorává avatta a Pécsi Tudományegyetem (PTE).

Hiszek az Európa Unió jövőjében és céljában az euroszkepticizmus jelenleg érzékelhető trendje ellenére is - jelentette ki Donald Tusk. A korábbi lengyel miniszterelnök a doctor honoris causa címről szóló oklevél átvétele után személyes hangú köszöntőjében több irodalmi és zenei példán említve méltatta a magyar kultúrának a saját és honfitársainak életében betöltött szerepét, és úgy fogalmazott: "európainak lenni ok a büszkeségre".

Véleménye szerint Európának továbbra is megvan az esélye arra, hogy a jövőben is "a világ legjobb helye", a szabadság és kultúra egyedülálló, különleges tere legyen.

Donald Tusk azt mondta: a migrációs válság "az agresszív szomszédoktól" érkező fenyegetéssel együtt egyszerre mutatta meg az európaiaknak, hogy mit jelent a közös terület és a közös határok. Ahogy meg kell védenünk külső határainkat, ugyanúgy meg kell védenünk országainkat a rasszizmustól és az idegengyűlölettől - hangoztatta az Európai Tanács elnöke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.