Városlista
2020. november 26, csütörtök - Virág

Hírek

2020. Szeptember 06. 10:29, vasárnap | PR

A német autópálya díjak változásai 2020-ban

A német autópálya díjak változásai 2020-ban

Már régóta arról szólnak a hírek, hogy változás lesz a német autópálya díjrendszerében. Jelenleg a tehergépjárművek számára fizetős, díjköteles az autópálya használata.

Eddig azt lehetett hallani, hogy 2020-as év októbere hoz majd fordulatot, és a német autópályán is bevezetik a gépjárművek számára kötelezően megvásárolandó autópálya matricát, azaz díjköteles lesz az autópálya használata.

Ami eddig tudható

Egyelőre semmilyen konkrét információ nem érhető el azzal kapcsolatban, hogy pontosan mikor válik fizetőssé a német autópálya. Amit eddig tudni lehet, de még ez sem 100%-osan biztos, hogy a személygépkocsikra interneten keresztül, azaz a német autópálya matricát online is megvásárolhatjuk majd, de benzinkutakon is elérhető lesz és a tervezet szerint az autó típusa lesz a meghatározó az összeg megállapításánál.

Ám most még egyelőre Németországban az autópályák használata személyautók és motorkerékpárok részére minden szakaszon ingyenes.

És mi várható?

Ha külföldiként utazunk gépjárművel Németországba, azaz az autónk felségjelzése nem német, akkor majd várhatóan autópálya matricát kell vásárolnunk. Az útdíj - azaz a matrica ára - az autó típusától függően valószínűleg a 10 napos német autópálya matrica esetében 2,50 – 20,00 Euro között lesz, a 2 hónapos matrica ára 7 – 40 Euro között, míg az éves matrica ára kb. 130 Euro körül lesz.

Az elektronikusan rögzített vásárlásokat a gépkocsi rendszáma alapján fogják majd ellenőrizni, és ha mulasztás tapasztalnak, akkor várhatóan a külföldi gépjárműveken is behajtják majd a bírságot.

Ám biztosat és teljesen helyt álló információt csak a díjfizetős rendszer indulása előtt fogunk tudni mondani.

Útdíjat a tehergépjárművek fizetnek

Ahogy már említettük, jelenleg ingyenes az autópálya használata a személygépkocsik és a motorkerékpárok számára, a tehergépjárműveknek azonban fizetős.

A német autópályákon és gyorsforgalmi utakon a 7,5 tonnánál magasabb össztömegű gépjárművek számára kötelező a díjfizetés, és nem ÁFA köteles. A buszokra és néhány más járműcsoportra nem vonatkozik ez a díjkötelezettség.

forrás:
https://www.eurowag.com/hu/szolgaltatasok/utdij/nemetorszagi-utdij/

https://atriumautomobile.de/autopalya-matrica-arak-2020-ban/

https://nemetorszagi-magyarok.de/hirek/nemet-autopalyadij-mennyibe-kerul

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 25. 15:46, szerda | PR

Fertőtlenítő takarítás specialistája

Stabilizált ózonos vizet előállító berendezést, valamint egyéb elektromos fertőtlenítő eszközöket szereztek be -

2020. November 20. 06:56, péntek | PR

Ezek a leghatásosabb hajpakolások hajritkulás esetén

A hajhullás, kopaszodás, vagyis latin nevén az alopecia rengeteg ember érint világszerte, de Magyarországon is. Ennek oka sokféle lehet, így a megoldást is ezer helyen kereshetjük.

2020. November 08. 11:07, vasárnap | PR

Sokára lesz még a tavaszi lomtalanítás?

A lomtalanításra mindig akkor gondolunk, mikor a lehető legtávolabb van az éves városi lomtalanítás időpontja. Mit tehetünk, ha nem akarjuk még fél évig kerülgetni a lakásban a feleslegessé vált holmikat?

2020. November 08. 10:55, vasárnap | PR

Mennyi az annyi? Segít kiszámolni a bruttó nettó bérkalkulátor!

A munkakeresés egyik legkényesebb kérdése a bérigény megjelölése. Sokan csak saccolják, hogy mi kerül a bankszámlára hó elején a bruttó bér alapján, pedig a bruttó nettó béralkulátor pontosan megmutatja, mennyi az annyi.