Városlista
2021. január 16, szombat - Gusztáv

Hírek

2011. Június 30. 14:41, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

A nemdohányzó nők hajlamosabbak az elhízásra

A nemdohányzó nők hajlamosabbak az elhízásra

A legfrissebb kutatások kimutatták, hogy azok a nők, akik nem dohányoznak, sokkal hajlamosabbak az elhízásra, és nagyobb az esélyük arra is, hogy a túlsúllyal kapcsolatos betegségekbe haljanak bele. Ennek ellenére sem szabad azonban elfelejte

 

A tanulmányban mintegy 8000 nő vett részt 1972-1976 között, akiknek a 40 százaléka soha életében nem dohányzott. A felmérések szerint a dohányosok körében 40 százalék volt a túlsúlyosak aránya, míg a nemdohányzóknál ez az arány elérte a 60 százalékot - írja a British Medical Journal.

A tudósok emellett azt is megállapították, hogy a túlsúlyos nőknek jelentősen megnövekedett az esélyük arra, hogy olyan krónikus betegségekben veszítsék életüket, amelyek elsősorban az elhízás miatt alakulnak ki. Mindemellett a nők körében egyre növekvő elhízás járványt azzal hozták összefüggésbe, hogy az elmúlt évtizedekben egyre több nő szokott le a dohányzásról.

Az orvosok szerint azonban a kutatási eredmények nem jelentik azt, hogy vissza kellene szokni a dohányzásra. Ez a rossz szokás ugyanis szintén rengeteg betegségre hajlamosíthat, sőt önmagában nagyobb kockázati tényezőt jelent, mint az elhízás.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: tudós

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 16. 13:56, szombat | Belföld

Újabb idősotthonokban folytatódik a védőoltások beadása

Az oltási tervnek megfelelően ezen a hétvégén is folytatódik a koronavírus elleni védőoltások beadása az idősotthonokban - tájékoztatta a Koronavírus Sajtóközpont szombaton az MTI-t.

2021. Január 16. 12:01, szombat | Belföld

Országot járva törtek be számtalan helyre

A Békés megyei rendőrök pénteken Budapesten elfogtak két férfit, aki a gyanú szerint országszerte több lakásba tört be - közölték szombaton a police.hu oldalon.

2021. Január 16. 09:47, szombat | Belföld

Szó szerint piacra dobták a kábítószert

A nyomozók a kutatás során több mint 12 millió forint értékű drogot foglaltak le.

2021. Január 16. 09:45, szombat | Belföld

Vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét

Vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét, amelynek országos nyitó istentiszteletét a budapesti Szent István-bazilikában tartják - közölte a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) az MTI-vel.