Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Április 20. 11:35, péntek | Helyi sport
Forrás: infoCegléd

A Merész lányok fél lábban az olimpián

A Merész lányok fél lábban az olimpián

A csoportelső magyar női vízilabda válogatott tegnapi győztes mérkőzését követően újabb karcsapásokkal úszik a londoni olimpia felé.

A női vízilabdázók olimpiai kvalifikációs tornájának utolsó csoportmérkőzésén csütörtök este a januári hollandiai Európa-bajnokságon bronzérmes magyarok és az ott ötödik helyezett spanyol csapat összecsapását Merész András csapata kezdte jobban. Czigány Dóra kétszer egymás után bevette a kaput, válasz csak a második negyedben érkezett, de így is 11 percnyi játék után tudtak csak szépíteni a spanyolok. A nagyszünetre 5-2-es magyar vezetéssel mehettek pihenni a lányok.

A harmadik negyedben aztán jött egy kis hullámvölgy, szétesett a védekezésünk és a spanyolok felhozták magukat 6-7(!)-re. A „mélyrepülést” követően a lányok összeszedték magukat és szépen visszahozták a mérkőzést. A spanyolok ugyan az utolsó percekig ostromolták a magyar kaput, ám 10-9-es állásnál lefújták a mérkőzést.

A három gólig jutott Czigány Dóra: „Azon múlott, hogy össze tudtuk szedni magunkat az utolsó negyedre, és fel tudtunk állni az után is, hogy a spanyolok megszerezték a vezetést."

A tegnapi győztes mérkőzést, valamint az oroszok olaszok feletti győzelmét követően a kazah csapattal játszik pénteken az olimpiai kvótáért a magyar női vízilabda-válogatott.

Hajrá lányok!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem