Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2012. November 09. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu

A memóriagyártók csalódtak a Windows 8-ban

A memóriagyártók csalódtak a Windows 8-ban

A meglehetősen nehéz helyzetben lévő memóriaszektornak a Windows 8 sem hozott megváltást.

A memóriapiac már igen hosszú ideje nehéz helyzetben van, hiszen a túlkészletek mellett a szabadesésben zuhanó árak is nehezítik a gyártók dolgát. Eközben elmondható, hogy a felhasználók számára a hardvereket tekintve a legjobb befektetés memóriát venni.

A DRAM-ipar a Windows 8 személyében várta a megváltót. A cégek azt remélték, hogy az új Windows miatt több megrendelés érkezik, a PC-gyártók új termékeket mutatnak be, emiatt pedig a felhasználók memóriát vesznek, hogy frissítsék a gépüket.

A Windows 8 azonban nem igényel komolyabb erőforrásokat az elődjénél, az új OS pedig eleve nem ösztönzi az embereket új PC megvételére, hiszen a Microsoft olcsó és egyszerű módszert talált ki a Windows 7-ről Windows 8-ra való frissítésre. A memóriaipar egyetlen reménye az maradt, hogy az Intel, az AMD és az ARM olyan platformokat mutat be, amelyek kihasználják a DDR4-es memóriák képességeit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket