Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Április 07. 16:56, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

A megelőzésre fókuszálnak az egészség világnapján

A megelőzésre fókuszálnak az egészség világnapján

Egészséget mindenkinek szlogennel hívják fel a figyelmet az idei egészség világnapján a megelőzés fontosságára - mondta Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) elnöke az M1 csatornán vasárnap.

Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja már 2010-ben a megelőzés fontosságát helyezte előtérbe, és azóta is ez a kiemelt üzenet. Az ingyenes, átfogó országos egészségvédelmi szűrőprogramban 2010 óta több mint félmillióan vettek részt, 200 helyszínen jártak, több mint 7 millió vizsgálati adat keletkezett - ismertette, hozzátéve: a program idén is folytatódik.

Jelentős fejlődésnek nevezte, hogy már nem csak az 50 felettiek, hanem a huszonéves korosztálytól kezdődően érdeklődnek az emberek a szűrőprogramok iránt.

Az egészség világnapját annak emlékére tartják, hogy 1948. április 7-én kezdte meg működését az ENSZ szakosított intézménye, az Egészségügyi Világszervezet. A WHO célja az egészségügyi ellátás színvonalának emelése, a nemzetközi egészségügyi munka irányítása és összehangolása, tevékeny részvétel a környezet védelmében.

Címkék: egészség, megelőzés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk