Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. November 18. 13:43, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A Mátrai Erőműben a legjobb dolgozni

A Mátrai Erőműben a legjobb dolgozni

A visontai Mátrai Erőmű Zrt. első helyezést ért el a Legjobb Munkahely címért folytatott versenyben nagyvállalat kategóriában.

A Világgazdaság és az Aon Hewitt 2011-es legjobb munkahely felmérésében száz vállalat több mint 23 ezer munkatársa vett részt. A kutatásból kiderült, hogy a győztes cég a vezetés hiteles és emberközpontú filozófiájával különbözik a leginkább a többi versenybe szállt vállalattól.

Valaska József, az igazgatóság elnöke a Legjobb Munkahely díj kapcsán elmondta: a Mátrai Erőmű Zrt. Magyarország második legnagyobb villamos energia termelője, melyet 2500 munkatársa tett a villamosenergia-ipar egyik legsikeresebb vállalkozásává. A sikernek azonban nem csak a nyereség az egyetlen mutatója. A siker megtestesül a fenntartható növekedésben, a kollégák munka- és életfeltételeinek folyamatos javításában, a keresetek reálértékének növelésében, a közvetlen térségbe való integrálódásban, valamint a vállalati bevételek és nyereségek magas szinten tartásában – tette hozzá az elnök. A Mátrai Erőmű azáltal tudott a legjobb munkahellyé fejlődni, hogy munkatársai elkötelezettek a vállalat iránt, de ugyanakkor a vállalat is elkötelezett és felelősséget érez minden munkatársa iránt. A cég a villamosenergia-termelés és a tüzelőanyag-termelés minden technológiai folyamatát önállóan tartja kézben. Ezek a folyamatok szigorúan és szorosan egymásra épülnek, így elengedhetetlen a kollégák egymásra utaltsága is. Mindig az volt a célunk, hogy az erőmű egy olyan vállalkozás legyen, ahol az emberek úgy élnek és úgy gondolkodnak, mint egy nagy családban.

A Legjobb munkahely 2011 felmérésben nagyvállalat kategóriában a Mátrai Erőmű után a McDonald’s és a Vodafone került a dobogóra. A 250-1000 főt foglalkoztató cégek közül a Fundamenta Lakáskassza végzett az első helyen, a Bácsvíz és az FGSZ Földgázszállító előtt. A 250 alatti alkalmazotti létszámú vállalkozások közül a Janssen-Cliag Kft., a Hilti (Hungária) Szolgáltató Kft., valamint az Intercontinental Budapest szálloda kapta meg az elismerést - minderről a Heves Megyei Hírlap számolt be.


OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni