Városlista
2019. szeptember 17, kedd - Zsófia

Hírek

2019. Augusztus 22. 15:11, csütörtök | Sport

A második hazai pálya, hazai bajnokesélyesekkel

A második hazai pálya, hazai bajnokesélyesekkel

A Gender Racing számára a hétvégén a Slovakiaringen folytatódik az FIA CEZ és az MNASZ Autós Gyorsasági OB a következő bajnoki fordulóval.

A Dunaszerdahely melletti nagyszerű pálya már régóta az egyik legizgalmasabb helyszíne a bajnoki sorozatnak és a magyar versenyzők is amolyan második hazai pályaként tartják számon a szlovák aszfaltcsíkot.

A nagyszerű horvátországi verseny hétvége után a csapat a győzelmekkel feltöltődve lelkesen készül az újabb bajnoki fordulóra. Ugyan a Slovakiaring egy már nagyon jól ismert pálya, de ennek ellenére nemrég egy kétnapos tesztel készült a csapat a helyszínen erre a versenyhétvégére.

Ez a versenyhétvége mindig kiemelten fontos állomása a bajnokságnak. Egyrészt mert, itt kezdődik a bajnoki szezon második fele ahol már talán minden egyes megszerzett pontnak kicsit még nagyobb súlya van már az év végi helyezések tekintetében, másrészt pedig általában itt kiemelten erős mezőny gyűlik össze tovább növelve a kimondottan gyors pálya nyújtotta amúgy is komoly kihívást.
Ráadásul a GRT számára a tét, most ha lehet még nagyobb! Hiszen ugyan nagyszerű érzés ránézni most a bajnoki tabellákra ahol a magyar bajnoki abszolútban a hazai és a CEZ Formula Renault kategóriában is a Gender Racing versenyzői állnak az élen, de az itt a Slovakiaringen megszerezhető pontokkal akár már a bajnoki címek bebiztosítása sem lehetetlen, ami biztosan helyez egy kis plusz nyomást az érintett versenyzőinkre.

Ezen a versenyhétvégén egy kicsit mindenképpen ki kell emelnünk az egyik nagyszerű idei fiatal újoncunkat! Szabó Nikolast, aki a legjobb szlovák gokart versenyzőként és többszörös bajnokként először versenyezhet hazai pályán a régen vágyott és idén a Gender Racing színeiben nagyon sikeresen megkezdett forma autós karrierje során. Nikolas kettős győzelemmel debütált a Magyar Formula Renault Kupában, melyben toronymagasan vezeti a bajnokságot és a második – harmadik helyen holtversenyben áll az FIA CEZ Formula Renault bajnoki tabella bronzérmes helyén. Niko most akár hazai pályán biztosíthatja be a bajnoki címet a hétvégi két futam során.

A hétvégi bajnoki forduló kapcsán Gender Tamás csapatfőnök is nagyon bizakodóan nyilatkozott:

„Valóban mindig nagyon várjuk a Slovakiaring-i versenyhétvégét, mert nagyon jól bevált, nagyszerű és színvonalas helyszíne a bajnokságnak, tényleg amolyan második hazai pályánknak tekinthetjük a Hungaroring mellett! A Grobnikban a csapat életében sporttörténetinek is nevezhető hármas - négyes siker után nagyon remélem, hogy ezen a jól ismert pályán is ilyen nagyszerű eredményt érhetünk el a várhatóan jó erős mezőnyben! Nagyon jó érzés és nagyon büszke vagyok a versenyzőimre, amikor most rápillantok a bajnoki tabellákra ahol több értékelésben is bajnok esélyesként az élen állunk! Bízom benne, hogy ezen a hétvégén megszerzett újabb győzelmekkel lesz olyan bajnoki cím melyet akár már most bebiztosíthatunk! Ezért is nagy szeretettel várunk a hétvégén minden autósport rajongót a Slovakiaringre, ahol így a versenyhétvége előtti utolsó pillanatban az sem kizárt, hogy egy kicsit meglepő versenyzői felállásban veszünk majd részt.”

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 13. 18:50, péntek | Sport

Gutai Marcell és élete első igazi rallyversenye

Gutai Marcell az M6log Salgó Rally2 versenyen vett részt, Skrobák István navigálásával.

2019. Szeptember 13. 16:48, péntek | Sport

Megvan az idei első bajnoki cím!

A hétvégén Brnoban zajló bajnoki forduló a több futamgyőzelem mellett egy bajnoki címet is hozott a Gender Racing Team számára!

2019. Szeptember 12. 17:06, csütörtök | Sport

Tizenötezer indulót várnak jövőre a 14. Ultrabalatonon

Tizenötezer indulója lesz jövőre a 14. alkalommal sorra kerülő NN Ultrabalaton elnevezésű Balaton-kerülő tömegsportrendezvénynek, amelyen egyéniben és váltóban, futva vagy kerékpározva teljesíthető a 221 kilométeres táv.

2019. Szeptember 06. 20:24, péntek | Sport

Még tovább a bajnoki címek felé

A hétvégén Csehországban folytatódik az FIA CEZ és az MNASZ Autós Gyorsasági OB a következő bajnoki fordulóval Kelet-Európa egyik legtradicionálisabb versenypályáján Brno-ban.