Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Szeptember 28. 14:58, péntek | Életmód
Forrás: MTI

A magyarok közel fele töltöget le az internetről

A magyarok közel fele töltöget le az internetről

Összességében a magyar internethasználók 47 százaléka használ fájlcserélő programokat - derült ki egy friss kutatásból.

A G Data internetbiztonsággal foglalkozó cég megbízásából az NRC piackutató által készített, ezer felhasználóval végzett felmérés szerint a 18 és 75 év közöttiek 47 százaléka tölt le fájlokat. Mindössze 21 százalékuk nem ismeri a "torrentezés" módszerét - olvasható a megrendelő által pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményben.
A fiatal korosztály (18-29 évesek) körében ez az arány még magasabb: 73 százalékuk használja a fájlcserélőket, és csak hat százalékuk nem hallott még róla.
Mint a közlemény megállapítja, a magyar felhasználók a leggyakrabban filmeket töltenek le (79 százalék), ezt követi a zene (62 százalék), majd a számítógépes programok (49 százalék) és a dokumentumok (35 százalék). A felhasználók többsége a letöltött tartalmakat biztonságosnak találja - teszi hozzá a kommüniké -, noha a válaszadók 68 százaléka nyilatkozott úgy, hogy előfordult már vele, hogy a vírusirtója riasztott a letöltés során. Ilyenkor sokan figyelmen kívül hagyják a jelzést, és mindenképpen megnyitják a fájlt.
"A valóságban azonban a kártevők készítői sűrűn használják a fájlcserélő hálózatokat a vírusok terjesztésére" - figyelmeztet a közleményben Maulis Csaba, a megrendelő internetbiztonsági vállalkozás szakértője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.