Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Október 29. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A Magyar Postával javulhat a vidék hitelezése

A Magyar Postával javulhat a vidék hitelezése

Várhatóan 25 százalék mínusz egy szavazat tulajdont szerez a Magyar Posta Zrt.-ben a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete - mondta a Napi Gazdaságnak Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter. Az elsődleges cél a vidéki Magyarország finanszírozásának és postai szolgáltatásainak fejlesztése. A tranzakció elősegíti az egyik legjelentősebb méretű hitelintézet kialakulását.

Az SzHISz-szel olyan integrációs szervezetet kívántak létrehozni, amely a takarékszövetkezetek tevékenységének keretrendszerét fogja össze - mondta Németh Lászlóné. Azzal, hogy ez a szervezet bevásárol a Postába, az a cél, hogy a két szervezet döntései összehangolásra kerülhessenek, valamint olyan struktúrát teremtsenek, amely versenyképes és az ország, a Posta, illetve a takarékszövetkezeti szektor számára is előnyöket jelent a jelenlegi eredményekhez képest. A mostani tranzakció a miniszter szerint komoly előrelépés egy nagy hitelintézet létrejöttéhez.

A takarékok tulajdonosainak tulajdonhoz fűződő jogai nem sérülnek a miniszter szerint, de a prudens működésre a továbbiakban érdemi ráhatása lesz az integrációs szervezetnek, illetve a Takarékbanknak. Folyamatban van a szektor intézményeinek átvizsgálása. Ezek a lépések azért szükségesek, mert még az idén beáll a szektorban az egyetemleges felelősség - tette hozzá, majd kifejtette, hogy az energiaszektort nem akarják visszaállamosítani.

A miniszter úgy vélekedett, el tudják érni, hogy a lakosság számára olcsóbb legyen az energia anélkül, hogy rontanának az ország befektetési környezetén. Hozzátette, ehhez le kell ülni a Gazprommal, amire a jövő év elején sort kell keríteni, valamint el kell dönteni, hogy milyen árstratégiát kövessenek, hol vannak még tartalékok, meddig lehet elmenni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.