Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Július 04. 14:03, csütörtök | Helyi
Forrás: infoCegléd

A lovak nyelvén – Hamza Viktória

A lovak nyelvén – Hamza Viktória

A Ceglédi Vágta futamai után különféle lovas bemutatók szórakoztatták a közönséget vasárnap. Köztük volt egy fiatal hölgy, Hamza Viktória, aki magával ragadó lovas produkciójával ejtette ámulatba a közönséget. Fiatal kora ellenére Viktória neve a lovas körökben már nem hangzik ismeretlenül. Lovakkal való kapcsolata nagyjából 7 éve kezdődött, mikor megkapta első lovát. A lovaglást és a lovakkal való bánásmódot autodidakta módon sajátította el. Lovaival kezdetben hagyományos idomítási módszerekkel dolgozott, majd rátalált az erőszakmentes ló kiképzésre és a szabadidomításra.


A természetes ló kiképzés egy ló barát, ló központú idomítási módszer, egyfajta mentális kommunikáció. Az a különbség a hagyományos kiképzőmódszerek, és e között, hogy míg a hagyományos módszereknél a lovat „kényszerítjük” megtanulni a mi nyelvünkön, addig a természetes ló kiképzésnél mi kommunikálunk vele az ő nyelvén.
Nem attól lesz valaki jó lovas, hogy rá tudja venni lovát, hogy megcsináljon valamit, hanem attól, hogy arra tudja rávenni, úgy csinálja azt, hogy ő is szeresse.

Viktória három általa képzett lóval érkezett Ceglédre. A kis tarka Shetlandi fajtájú 5 éves kanca pónival. A nagyobbik 5 éves Haflingi kancával, valamint a Cegléden debütáltigen ritka hazai tenyésztésű KUNFAKÓ kancacsikóval (középső). A fajta olya annyira fiatal, hogy kitenyésztése még napjainkban is zajlik. Tenyésztője Eördögh András. A csupán 1 éves csikó a néhány hónapos képzés ideje alatt olyan tudást sajátított el, mint ha egy 8 éves gyerek egy gimnáziumi érettségi szintet tudna.

További képek a KÉPGALÉRIÁBAN!
fotó: Balga Gábor

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció