Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. November 13. 12:41, szerda | Helyi sport

A legemlékezetesebb forduló!

A legemlékezetesebb forduló!

Összegzés az őszi szezonról és egy kis kitekintés

Története talán legszebb pillanatait élte meg a ceglédi rögbicsapat a Pannon kupa idei legutolsó fordulóján. Előre kérem, hogy bocsátassék meg a személyes és érzelmektől fűtött hangnem, de azt hiszem nem csak engem indított meg, ahogy a mostani meccsekkel és az elmúlt őszi szezon alatt igazán csapattá kovácsolódott a CVSE gárdája. Igazából erről fog szólni ez a bejegyzés.

Nagyon nehéz első három éve volt a Kékeknek, sikerélményekben rendkívül szegény, vereségekben annál jobban bővelkedő szezonok vannak a hátunk mögött, sokszor nagyon közel voltunk ahhoz, hogy feladjuk - de azt hiszem most már mindenki egyetért abban, hogy megérte kitartani és küzdeni. Sokszor ember és játékos-szűke, pénzügyi gondok, és ami talán a legrosszabb: a hit hiánya árnyékolta be azokat az eredetileg még nem is nagyon komoly (erről a névválasztásunk is tanúskodik), de mindenképp merész álmokat, amivel életre hívtuk a csapatot 2010 őszén. Kellettek azok a vereségek, a tanulópénz, a pofonok ahhoz, hogy álljuk a sarat, hogy kikupálódjunk. Mert óvatosan, de talán most már kimondhatjuk: kezdünk felnőni a feladathoz, és most már nem csak kapjuk, de osztjuk is azokat bizonyos pofonokat!

Nagy volt az izgalom az utolsó forduló előtt: hogy ne lett volna, hiszen tétje volt a meccseknek. Jól állni bizony sokszor sokkal megterhelőbb lelkileg, mint az esélytelenek nyugalmával a pályára állni. Az őszi fordulókon nagy csaták és küzdelmek révén, előbb csodálkozva, később a jószerencsénkért hálálkodva mindig sikerült valakit megvernünk. Ezzel gyakorlatilag két hónap alatt több mérkőzést nyertünk, mint a történetünk során összesen! Nem is nagyon akartuk elhinni, vagy komolyan venni. Olyan magasan álltunk a tabellán, ahonnan már komolyan szédeleg az ember, ha nem szokott hozzá a látványhoz. És nekünk nem igazán volt alkalmunk hozzá, de szerencsére - úgy tűnik, sikerült felnőnünk hozzá.

>>> A beszámoló további része ITT!

Jövőre is kövessétek figyelemmel a CVSE rögbiszakosztályáról szóló híreket! Találkozunk jövőre ugyanitt!

EREDMÉNYEK:
Szeged-Cegléd 12 - 5
Debrecen- Szentes 17 - 0
Cegléd - Debrecen 14 - 12
Szeged - Szentes 7 - 19

A Pannon Kupa Keleti csoportban az összesített tabella állása nem változott:
1. Szentes 20p,
2. Cegléd 16p, 3.
Szeged 16p, 4.
Debrecen 12p.

fotó:SPQR Debrecen Rugby Student Association - facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem