Városlista
2019. november 15, péntek - Albert, Lipót

Hírek

2019. Október 17. 14:46, csütörtök | PR

A láthatatlan fogszabályzó előnyei

A láthatatlan fogszabályzó előnyei

A fogszabályozás még nem is olyan rég a gyerekek és persze a tinédzserek legrosszabb rémálmaival volt egyenlő, arról már nem is beszélve, amikor felnőttek szorultak rá, hogy akár évekig „vasakat” hordjanak.

A kellemetlen, fájó érzés mellett sokak szégyellték is a fém keretet a szájukban, a láthatatlan fogszabályzók megjelenése azonban részben orvosolja ezeket a problémákat.

A fogszabályozás nem csupán esztétikai művelet, ennél azért jóval többről van szó. Ritkán sorolják a kedvelt beavatkozások közé a páciensek, de ha valaki elég kitartó, akkor sokat fog köszönni a fogszabályzójának.

Nem csupán szépészeti célból

A fogak, és így a mosoly, valamint az arc esztétikája mellett egyáltalán nem mellékes tény, hogy fogszabályozással a harapási rendellenességek is rendkívül hatékonyan kezelhetők. A korrekt rágófunkció helyreállítása elengedhetetlenül fontos nemcsak a lelki, hanem a testi egészség megőrzéséhez is. Bizonyos fog- és szájbetegségek megelőzéséhez pedig egyenesen muszáj, hogy a rendellenesen elhelyezkedő fogakat szabályozzák, ezzel megszüntetve a harapással kapcsolatos problémákat.
Betegségek, amelyek a fogak nem megfelelő elhelyezkedése miatt alakulhatnak ki
Az úgynevezett torlódott fogazatban nagyobb az esély a fogszuvasodás kialakulására. A szuvas fog miatt nem ritkán szükség lehet gyökérkezelésre, sőt, akár a fogak elvesztése is bekövetkezhet.

A fogak tartószerkezetének krónikus gyulladásával számolhatunk, amennyiben harapási rendellenesség áll fenn a szabályozatlan fogak miatt. Emiatt a fogak meglazulása, vagy akár elvesztése is szóba jöhet.

Ha nincs rendben valakinek a harapása, akkor ennek következtében helytelen rágás is előfordul, amely sajnos emésztési zavarok kialakulásához is vezethet. Mindenképp itt kell szót ejtenünk az arc esztétikumáról is, amely során a kiálló fogak erősen rontják az összképet. Ha nem is a fentiekhez hasonló tüneteket okoz, de a pszichés gátlásokon bizonyítottan segít a fogak helyreállítása, amely természetesen kiegyensúlyozottabb életet is eredményez.

A klasszikus és a láthatatlan fogszabályzó

A legtöbbünknek, ha azt mondják, hogy fogszabályozó, minden bizonnyal nem a legdivatosabb kiegészítő jut az eszébe. Pedig bármennyire is hihetetlen, manapság a tinédzserek körében egyenesen divatos kiegészítőről van szó, kicsit ahhoz lehetne hasonlítani, ahogy jó pár évvel ezelőtt a szemüveg is divatba jött.
A fogszabályzók esetében a legtöbben egész biztosan a fémszínű eszközre gondolunk, pedig ma már nemcsak ez az egyetlen megoldás, ha valaki szebb mosolyt szeretne. Teljesen egyértelmű, ha valaki felnőttként nem szeretne úgymond „tiniknek való” fogszabályzóval élni hónapokon, vagy akár éveken keresztül - nekik fejlesztették ki a láthatatlan fogszabályzót.

Mitől lesz láthatatlan egy fogszabályzó?

Mindenképp jó, ha tudjuk, hogy a láthatatlan fogszabályzóval elsősorban a kisebb esztétikai hibák helyreállítására nyílik lehetőségünk, ezért is ajánlják főleg felnőtteknek. A már fentebb is bemutatott harapási rendellenességek sajnos nem kezelhetők láthatatlan fogszabályzóval, erre továbbra is a hagyományosnak mondott fogszabályozással nyílik lehetősége bárkinek.

A láthatatlan fogszabályzó azért is ért el különösen nagy sikereket a felnőttek körében, mert ahogy a neve is mutatja, sokkal diszkrétebben mutatkozik a páciensek szájában, mint a hagyományos társa. Ráadásul, ha már nagyon zavarná a tulajdonosát, akkor néhány órára akár el is távolítható anélkül, hogy ez a kezelés eredményességét negatívan befolyásolná.

Ez a fajta fogszabályozás ráadásul sokkal kevésbé fájdalmas, mint a klasszikus, a kemény fémből készült típus ugyanis fájdalmat okoz a szájban, a láthatatlan azonban nem. Sőt még beszéd közben sem zavarja a viselőjét, a benne maradó ételmaradék sem keseríti meg az étkezéseket, és amúgy is könnyebben tisztítható, mint a hagyományos fogszabályozó.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 13. 13:22, szerda | PR

Negyedszer MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Negyedszer nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa.

2019. November 08. 15:58, péntek | PR

Ötletek kis- és nagy lakások rendszerezéséhez

Egy kisebb lakás okos berendezése mindig nagyobb kreativitást igényel, ám pár ötletes trükkel és helytakarékos, dekoratív polccal a rendszerezés már nem is jelent olyan nagy kihívást.

2019. November 08. 15:56, péntek | PR

Felújítandó lakás - megéri megvenni?

Csúcson vannak a lakásárak, elsősorban a fővárosban. Sokan inkább használt lakást, akár romos házat vesznek, mivel nincs elegendő tőkéjük a piac legjobb ajánlataihoz. Mit érdemes átgondolni ilyen esetekben?

2019. November 08. 15:55, péntek | PR

Csillár: giccs vagy dizájnelem?

A csillárt lehet szeretni is meg nem is. Ám ma már sokféle lámpa tartozik a csillár kategóriába, a moderntől kezdve természetesen a klasszikus kristálycsillárokig, ezért sokféle otthont tehet stílusossá.