Városlista
2020. október 28, szerda - Simon

Hírek

2012. Március 28. 14:03, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

A kormány még nem adta fel egy magyar légitársaság újraindításának tervét

A kormány még nem adta fel egy magyar légitársaság újraindításának tervét

Jelenleg vizsgálja egy új légitársaság létrehozásának lehetőségét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, míg a kormány folyamatosan tárgyal különböző befektetési csoportokkal – értesült a Magyar Hírlap.

A mintegy 290 munka nélkül maradt magyar pilóta közül mindössze ötven–hatvan tudott elhelyezkedni.

Közben levélben sürgette a magyar kormányt az Európai Közforgalmi Pilóták Szövetsége, hogy mielőbb találjon megoldást a Malév megmentésére. A szervezet szerint erre nemcsak azért van szükség, hogy a légikikötőben dolgozóknak legyen munkájuk, hanem azért is, mert hosszú távon komoly társadalmi hatásokkal, jelentős adóbevétel-kieséssel jár a nemzeti légitársaság eltűnése a légi közlekedésből.

Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár március 23-i keltezésű levelében azt válaszolta a nemzetközi szakmai szervezetnek: egyetért az ECA-val abban, hogy a Malévben olyan jelentős tudás és magas szintű szakértelem halmozódott fel, amely nemzetközileg elismert pozíciót biztosított a társaságnak a légiközlekedési piacon. Kijelentette, a magyar kormány elkötelezett aziránt, hogy megőrizze ezt a különleges szakértelmet és tudást. Völner Pál tudatta, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vizsgálja a potenciális lehetőségét egy új légitársaság létrehozásának budapesti székhellyel. Az együttműködés lehetséges formáiról most tárgyal a kormány különböző befektetési csoportokkal.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 28. 18:06, szerda | Belföld

Egyre több magyar vásárol külföldi webáruházból

Évről évre nő az online vásárlások és a vásárlók száma is Magyarországon, a felnőtt lakosságból 3,3 millióan vásárolnak online és közülük több mint 2 millióan külföldről is, főleg Kínából rendeltek már terméket

2020. Október 28. 17:08, szerda | Belföld

Elítéltek egy halálos balesetet okozó nőt

Két év felfüggesztett fogházra ítélt a Kecskeméti Járásbíróság előkészítő ülésen egy orgoványi nőt, aki két évvel ezelőtt elütött két, járdán sétáló férfit, akik közül az egyik belehalt sérüléseibe

2020. Október 28. 14:05, szerda | Belföld

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatként lesz szankcionálható a kettős minőség

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatként lesz szankcionálható a kettős minőség

2020. Október 28. 12:07, szerda | Belföld

Csütörtöktől tovább lesznek nyitva a temetők, elmaradnak a közös megemlékezések

Csütörtöktől meghosszabbított nyitva tartással várják a megemlékezőket a fővárosi temetők, az idén mindenszentek és halottak napján a koronavírus-járvány miatt elmaradnak a Budapesti Temetkezési Intézet megemlékezései.