Városlista
2019. június 18, kedd - Levente

Hírek

2011. Szeptember 10. 07:15, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

A KIA is magyar abroncsot használ

A KIA is magyar abroncsot használ

A Hyundai és a Volkswagen mellett már a Kia is vásárol gumiabroncsot a csúcskapacitással dolgozó rácalmási Hankook gyártól.

A múlt hónapban kezdődtek meg a szállítások a Kia Zsolnán lévő gyárába, így a dél-koreai márka legnépszerűbb SUV modellje, a Sportage már Magyarországon készült abroncsokon hagyja el a gyártósort.

Éppen a szállítási idő csökkentésének szándékával építette fel, majd bővítette magyar leányvállalatát a dél-koreai világcég – számol be a Világgazdaság. A rácalmási üzem azon dolgozik, hogy a közvetlenül az autógyáraknak szóló abroncsgyártást a teljes termelés jelenlegi 10 százalékáról 20-25 százalékra növelje a következő évek során.

A Hankook Tire már a kezdetektől készült a 2007 nyarától termelő magyar leányvállalat kapacitásának 230 millió euróba kerülő bővítésére, 550 millió euróra emelve a magyar leányvállalatra költött összértéket. Igaz, a gazdasági és pénzügyi világválság hatására úgy döntött az anyacég, hogy a magyarországi gyárbővítést nem kezdi meg az eredetileg tervezett időpontban, 2009 elején, hanem csupán egy évvel később.

Ám az európai piaci igények növekedése és a koreai, valamint a kínai gyárak távolsága miatt ezt a tervet is kénytelenek voltak módosítani, és már 2009 szeptemberében megkezdték az építkezést. Az új egységben az alapanyag-keverő üzem mellett helyet kapott a félkésztermék-gyártás, az abroncsgyártó gépsor, a vulkanizálóüzem, és kibővül a minőség-ellenőrzés, valamint a készáruraktár is. Ezzel párhuzamosan az alkalmazottak száma az eredetileg tervezett 1500-ról 1900 fölé emelkedett.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: abroncs

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 17. 17:58, hétfő | Belföld

Megszökött egy rab az egyik fővárosi kórházból

Megszökött egy rab az egyik fővárosi kórházból hétfőn - írta honlapján a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP). A rendőrség közzétette honlapján a keresett nő nevét és fényképét.

2019. Június 17. 16:33, hétfő | Belföld

Csökken az üzemanyagok ára szerdán

A Mol 5 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán - értesült az MTI hétfőn piaci forrásból.

2019. Június 17. 14:03, hétfő | Belföld

Folytatódik több mint 430 településen a szúnyoggyérítés

Ezen a héten az ország 436 településén és hét budapesti kerületben, összesen százezer hektáron folytatódik a szúnyoggyérítés – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője hétfőn az MTI-vel.

2019. Június 17. 11:58, hétfő | Belföld

Étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nébih

Gyógyszerhatóanyagokat tartalmazó étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).