Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. November 11. 07:10, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

A Jobbik jelöltje nyerte a polgármester-választást a szabolcsi Tuzséron - nem indul rendőrségi eljárás

A Jobbik jelöltje nyerte a polgármester-választást a szabolcsi Tuzséron - nem indul rendőrségi eljárás

Nem történt jogsértés, így nem indul rendőrségi eljárás a vasárnap megtartott tuzséri időközi polgármester-választással kapcsolatban, amelyet Ferkovics Tibor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltje nyert meg - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

Fedor Rita százados elmondta: a rendőrségre három bejelentés érkezett, azokat megvizsgálták, s az adatgyűjtés során megállapították, hogy semmilyen jogsértés nem történt a jelzett esetekben.
A választás után Szép Béla, a település jegyzője tájékoztatta arról az MTI-t, hogy a helyi választási irodához több, a választás rendjének megzavarásáról érkezett bejelentés, s azok szervezett szállításról, illetve a voksolók által a szavazófülkében történt fotózásról szóltak.
A jegyző hozzátette, hogy tudomása szerint két esetben rendőrségi eljárás is indul.
Fedor Rita, a szabolcsi főkapitányság szóvivője cáfolta ezt, s hangsúlyozta: a rendőrség jogsértés nem állapított meg, így természetesen nem indít eljárást a tuzséri időközi polgármester-választással kapcsolatban.
A korábbi polgármester, Dankó József (független) halála miatt megtartott vasárnapi voksoláson hat független és egy jobbikos jelöltre adhatták le szavazataikat a tuzsériak.
A leadott 1639 érvényes szavazat közül Ferkovics Tibor, a Jobbik jelöltje 591 voksot kapott, s megelőzte a 406 szavazatot gyűjtött, második helyen végzett Jónás Tibort. A győztes Ferkovics Tibor eddig önkormányzati képviselő volt. A harmadik helyen Lakatos Bertalan, a település alpolgármestere végzett, akire 344-en szavaztak vasárnap.
A többi jelölt közül Pilcsák Csaba József 175, Nemes Tamás Endre 46, Szőke József 39, míg Jőrös Tibor Zsolt 38 voksot kapott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk