Városlista
2020. október 27, kedd - Szabina

Hírek

2013. Július 29. 14:14, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

A Jobbik a házelnök visszahívását kezdeményezi

A Jobbik a házelnök visszahívását kezdeményezi

Az Országgyűlés elnökének visszahívását kezdeményezi a Jobbik, szerintük ugyanis Kövér László méltatlanná és alkalmatlanná vált a feladat ellátására.

Sneider Tamás, a párt országgyűlési képviselője hétfőn sajtótájékoztatón ismertette pártja elnök-frakcióvezetőjének levelét, amelyet Vona Gábor a házelnöknek címzett a házbizottság azonnali összehívását kérve.
A képviselő közölte: szerintük azzal, hogy Kövér László a Jobbik-frakció számára június 21-étől ellehetetlenítette szakértők, vendégek beléptetését a Parlamentbe és az Országgyűlés Irodaházába, olyan intézkedést hozott, amely összeegyeztethetetlen az alaptörvénnyel és a magyarországi demokrácia alapszabályaival.
A házelnök ezzel alapvető jogokat sértett - értékelte. Azt mondta, Kövér László kisebbrendűvé tette a Jobbik képviselőit a többi képviselőhöz képest azzal, hogy politikusaik szakértőit kizárta. Az országgyűlési képviselőkről szóló törvény egyenlő jogokat biztosít a mandátumot szerző politikusoknak - mutatott rá.
Közölte azt is: pártja az Egyenlő Bánásmód Hatóságot is felkeresi, emellett a rendőrséghez is fordult az ügyben. Azt azonban nem tervezik, hogy például a strasbourgi emberi jogi bíróságtól kérjenek jogorvoslatot, a Jobbik szerint ugyanis az ország sorsát és "még az ehhez hasonló, égbekiáltó dolgokat is" helyben kell megoldani. "Nem szeretünk külföldi hatalmakhoz fordulni az ország belső dolgaival kapcsolatban" – közölte.
A Jobbik azóta nem adhat ki belépési engedélyt szakértőinek, szimpatizánsainak, hogy a nyári, rendkívüli ülésszakban képviselői és szakértői a földforgalmi törvény végszavazásakor megzavarták az Országgyűlés plenáris ülésének munkáját.

Címkék: belföld, jobbik, politika

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 27. 12:07, kedd | Belföld

Egy hónapra leáll a termelés télen a kecskeméti Mercedes-gyárban

A szokásos téli termelési szünetet várhatóan december 18 és 2021. január 17-e között tartja a kecskeméti Mercedes-gyár és előre tervezetten októberben is szünetel néhány napra a gyártás

2020. Október 27. 09:03, kedd | Belföld

Megölte anyját és nevelőapját egy férfi Budapesten

Megölte anyját és nevelőapját egy férfi Budapesten hétfőn - közölte a rendőrség a honlapján.

2020. Október 27. 08:00, kedd | Belföld

Hatan haltak meg a hosszú hétvégén szén-monoxid-mérgezésben és lakástűzben

A tüzelőberendezések ellenőrzésére figyelmeztet hétfőn az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF), azt követően, hogy országszerte hatan haltak meg a hosszú hétvégén szén-monoxid-mérgezésben és lakástűzben.

2020. Október 27. 07:00, kedd | Belföld

Négy városban emelkedik a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja

Négy vidéki városban emelkedik a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hétfőn a koronavirus.gov.hu oldalon hétfőn.