Városlista
2019. november 17, vasárnap - Hortenzia, Gergő

Hírek

2019. Május 21. 23:07, kedd | PR

A hegesztőgépek útvesztőjében – melyiket válasszam?

A hegesztőgépek útvesztőjében – melyiket válasszam?

A hegesztőgépeknek alapvetően két fajtáját különböztetjük meg: transzformátoros és inverteres hegesztő. Miben különböznek egymástól? Milyen hegesztési munkákhoz használhatjuk őket? Melyek a legnépszerűbb gépek?

Ha elhatároztuk, hogy hegesztésre, és ezzel együtt hegesztőpisztoly beszerzésére adjuk fejünket, érdemes átgondolni, hogy milyen célra használjuk majd azt: ipari munkákra, vagy esetleg apróbb hegesztési munkákra saját háztartásunkban?
A hegesztések típusai
A ház körüli munkákra legtöbben a bevonatos pálcával történő hegesztést választják (MMA). Előnye, hogy kezelése egyszerű, ára barátságos, és a hozzá tartozó anyagok szintén gazdaságos áron beszerezhetőek, ám dolgozni vele nem a legkönnyebb művelet.

Az úgynevezett AVI hegesztés a klasszikus lánghegesztéshez hasonlít leginkább. Az argon védőgázas ívhegesztés lényege, hogy az összeillesztendő alapanyag és egy volfram elektróda közt gyújtunk ívet. Az AVI hegesztés módja könnyen elsajátítható, ám költséges és időigényes folyamat.
A „CO" hegesztésként ismert fogyóelektródás ívhegesztés során az áram hőteljesítménye olvasztja össze az anyagokat. Jelenleg ez a hegesztési mód a legfelkapottabb, hiszen így a folyamat gyors, költséghatékony, és jó minőségű végeredménnyel kalkulálhatunk.
A hegesztőgépek típusai
A hegesztőgépeknek alapvetően két fajtáját különböztetjük meg: transzformátoros és inverteres hegesztő.Bár ma már inkább az inverteres gépek örvendenek nagyobb népszerűségnek, a transzformátoros hegesztőgépekre is eshet választásunk, például abban az esetben, ha csak kisebb összeget fordítanánk a vásárlásra; ezek az egyszerűbb gépek olcsóbban beszerezhetőek. Mindemelett előnyük, hogy a kevés alkatrésznek köszönhetően ritkán hibásodnak meg, ezért karbantartásra jellemzően nincs szükség.
Napjainkban mégis legnépszerűbb az inverteres hegesztőgép.

Az inverteres hegesztőgép használata egyszerűbb, mérete és súlya jóval kisebb, mint a transzformátoros hegesztőké – akár vállra akasztható gépet is válaszhatunk. Egyszerűen beállíthatóak, kevés áramot fogyasztanak, és nem terhelik a hálózatot, jellemzően rendelkeznek túlterhelési elleni védelemmel és hővédelemmel is. Bár áruk magasabb lehet, ez egyszeri kiadást jelent, mely a garanciaidőn belül magában foglalja a gyári támogatást, márkaszervizt is. Használatukat könnyű elsajátítani, így kezdőknek is ideális választás lehet.

A hegesztés során fontos, hogy mindenképp ügyeljünk a biztonságra: védőkesztyű és hegesztő fejpajzs nélkül ne álljunk neki még a legkisebb otthoni munkálatoknak sem!

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 13. 13:22, szerda | PR

Negyedszer MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Negyedszer nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa.

2019. November 08. 15:58, péntek | PR

Ötletek kis- és nagy lakások rendszerezéséhez

Egy kisebb lakás okos berendezése mindig nagyobb kreativitást igényel, ám pár ötletes trükkel és helytakarékos, dekoratív polccal a rendszerezés már nem is jelent olyan nagy kihívást.

2019. November 08. 15:56, péntek | PR

Felújítandó lakás - megéri megvenni?

Csúcson vannak a lakásárak, elsősorban a fővárosban. Sokan inkább használt lakást, akár romos házat vesznek, mivel nincs elegendő tőkéjük a piac legjobb ajánlataihoz. Mit érdemes átgondolni ilyen esetekben?

2019. November 08. 15:55, péntek | PR

Csillár: giccs vagy dizájnelem?

A csillárt lehet szeretni is meg nem is. Ám ma már sokféle lámpa tartozik a csillár kategóriába, a moderntől kezdve természetesen a klasszikus kristálycsillárokig, ezért sokféle otthont tehet stílusossá.