Városlista
2019. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2019. Május 21. 23:07, kedd | PR

A hegesztőgépek útvesztőjében – melyiket válasszam?

A hegesztőgépek útvesztőjében – melyiket válasszam?

A hegesztőgépeknek alapvetően két fajtáját különböztetjük meg: transzformátoros és inverteres hegesztő. Miben különböznek egymástól? Milyen hegesztési munkákhoz használhatjuk őket? Melyek a legnépszerűbb gépek?

Ha elhatároztuk, hogy hegesztésre, és ezzel együtt hegesztőpisztoly beszerzésére adjuk fejünket, érdemes átgondolni, hogy milyen célra használjuk majd azt: ipari munkákra, vagy esetleg apróbb hegesztési munkákra saját háztartásunkban?
A hegesztések típusai
A ház körüli munkákra legtöbben a bevonatos pálcával történő hegesztést választják (MMA). Előnye, hogy kezelése egyszerű, ára barátságos, és a hozzá tartozó anyagok szintén gazdaságos áron beszerezhetőek, ám dolgozni vele nem a legkönnyebb művelet.

Az úgynevezett AVI hegesztés a klasszikus lánghegesztéshez hasonlít leginkább. Az argon védőgázas ívhegesztés lényege, hogy az összeillesztendő alapanyag és egy volfram elektróda közt gyújtunk ívet. Az AVI hegesztés módja könnyen elsajátítható, ám költséges és időigényes folyamat.
A „CO" hegesztésként ismert fogyóelektródás ívhegesztés során az áram hőteljesítménye olvasztja össze az anyagokat. Jelenleg ez a hegesztési mód a legfelkapottabb, hiszen így a folyamat gyors, költséghatékony, és jó minőségű végeredménnyel kalkulálhatunk.
A hegesztőgépek típusai
A hegesztőgépeknek alapvetően két fajtáját különböztetjük meg: transzformátoros és inverteres hegesztő.Bár ma már inkább az inverteres gépek örvendenek nagyobb népszerűségnek, a transzformátoros hegesztőgépekre is eshet választásunk, például abban az esetben, ha csak kisebb összeget fordítanánk a vásárlásra; ezek az egyszerűbb gépek olcsóbban beszerezhetőek. Mindemelett előnyük, hogy a kevés alkatrésznek köszönhetően ritkán hibásodnak meg, ezért karbantartásra jellemzően nincs szükség.
Napjainkban mégis legnépszerűbb az inverteres hegesztőgép.

Az inverteres hegesztőgép használata egyszerűbb, mérete és súlya jóval kisebb, mint a transzformátoros hegesztőké – akár vállra akasztható gépet is válaszhatunk. Egyszerűen beállíthatóak, kevés áramot fogyasztanak, és nem terhelik a hálózatot, jellemzően rendelkeznek túlterhelési elleni védelemmel és hővédelemmel is. Bár áruk magasabb lehet, ez egyszeri kiadást jelent, mely a garanciaidőn belül magában foglalja a gyári támogatást, márkaszervizt is. Használatukat könnyű elsajátítani, így kezdőknek is ideális választás lehet.

A hegesztés során fontos, hogy mindenképp ügyeljünk a biztonságra: védőkesztyű és hegesztő fejpajzs nélkül ne álljunk neki még a legkisebb otthoni munkálatoknak sem!

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 16. 13:39, kedd | PR

Szigorú minőségi szabályozás a siker kulcsa

A Jánosik és Társai Kft. tavalyi árbevétele meghaladta a 14 milliárd forintot. Az idén is több mint 14 milliárd forint bevételt terveznek.

2019. Július 08. 18:00, hétfő | PR

A környezettudatos és hatékony ragasztószalagok nyomában

Otthonunkat szeretjük csinosítani, dekorálni. A falfelületekre naptár, képek, dísztárgyak kerülnek. Ilyenkor jól átgondoljuk, hogy hova verjük a szeget, vagy használjunk-e fúrót. De van egyszerűbb megoldás is!

2019. Július 08. 17:59, hétfő | PR

Zsaluzia kisokos verőfény ellen

Majdnem redőny, majdnem reluxa, mégis egészen más. Bemutatjuk az árnyékolás egy kevésbé ismert, de egyre népszerűbb, korszerű és tartós megoldását, amely igazi felüdülést hoz a nyári forróságban!

2019. Június 13. 10:36, csütörtök | PR

Nemzetközi és magyar sztárokkal indul az országos kerékpár fieszta

11 megyén és 100 városon át vezet Magyarország legnagyobb kerékpárversenye