Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Április 09. 08:46, csütörtök | Külföld
Forrás: Venczel Katalin, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

A francia kórházakban újra csökkenőben a halálozások száma

A francia kórházakban újra csökkenőben a halálozások száma

Franciaországban újra csökkenni kezdett a koronavírus-fertőzés kórházi áldozatainak száma, 541 elhalálozással, és folytatódott az intenzív osztályokra kerülő új betegek számának csökkenése is

- jelezte szerda esti sajtótájékoztatóján Jérome Salomon, az egészségügyi tárva járványügyi igazgatója.
Kedden még 607, hétfőn 605, vasárnap viszont 357 haláleset történt.

A járvány kezdete óta 10 869-en vesztették életüket, közülük 7632-en kórházakban, de a friss összesítésben "technikai okok" miatt nem szerepelnek az idősotthonok frissített adatai.

Az illetékes kiemelte: szerda este 7148 beteget kezeltek intenzív osztályon, amely rekord Franciaországban a járvány kezdete óta.

"A járvány még mindig nagyon aktív, az egészségügyi rendszeresen továbbra is nagyon erős a nyomás" - fogalmazott Jérome Salomon.

A kórházi intenzív osztályokon azonban már csak 17-tel nőtt az új betegek száma, ami a legalacsonyabb szám a kijárási korlátozások március 17-i életbe lépése óta. Kedden 59-cel, hétfőn 94-gyel, vasárnap még 140-gyel nőtt az intenzív osztályokon ellátott betegek száma.

A regisztrált betegek száma az előző napi 78 167-ről 82 048-ra nőtt. Kórházban 30 375 fertőzöttet ápoltak, ami 348-cal több, mint kedden, de 1917-en gyógyultan távozhattak az elmúlt 24 órában a kórházakból. Ezzel 21 254-re emelkedett a kórházban március 1. óta meggyógyultak száma.

Az ellátórendszer túlterheltségének enyhítésére Franciaországban március 17-én léptek életbe kijárási korlátozások, szakemberek pedig már figyelmeztettek, hogy legalább április végéig szükség lesz rájuk. Az egészségügyi minisztérium szerint a korlátozások csak akkor oldhatók fel, amikor az ellátórendszer felkészült a lakosság tömeges szűrésére, illetve amikor a kórházak túlterheltsége enyhül, és országosan csökkend a Covid-19 betegek száma.

Jean-Francois Delfraissy, a kormány mellett működő tudományos tanács elnöke a France Info hírrádióban szerdán elmondta, hogy a szigorú karanténnak még több hétig el kell tartania.

Az elnöki hivatal szerda este tudatta, hogy a kijárási korlátozásokat a kormány április 15-e után meghosszabbítja, Emmanuel Macron államfő hétfő este tart televíziós beszédet a járvány elleni küzdelmet érintő döntéseit illetően, ami március 12. óta az elnöknek a negyedik élő televíziós beszéde lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.